IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz E-Class на старо – какво да очакваме?

Експерти посочиха силните и слабите страни на поколението W212

Mercedes-Benz Е-Class е сред най-популярните модели на германския производител, а поколението W212 вече се предлага на сравнително разумни цени, което го прави и особено популярно на пазара на употребявани автомобили. Затова експертите от Autoweek разгледаха силните и слабите страни на луксозния седан, за да може евентуалните бъдещи купувачи, да преценят дали си заслужава парите. Както и какви подводни камъни да очакват, когато им се наложи да обслужват или ремонтират автомобила.

Поколението W212 на бизнес-седана излезе през 2009 година, като компанията от Щутгарт оборудва модела с широка гама силови агрегати. Сред тях има бензинови и дизелови мотори с обем от 1,8 до 6,2 литра. През 2013 години E-Class претърпя сериозен фейслифт, при който инженерите на Mercedes-Benz отстраниха някои технически недостатъци на модела.

Вижте силните и слабите страни на модела в галерията:

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #32
    3 rate up comment 23 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Един приятел си поръчка "жип" GL. Чака го 12 месеца от Щатите, някъде в Калифорния ли не знам къде ги правили. Изсипа един чувал пари и след 6м му се пукна блока.. Направо закривай тая смешна марка.
  • #31
    7 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #30 Имам 2 приятели единия фен на Мерцедес, другия на БМВ. И двамата карат перфектни и безпроблемни коли като ги питаш, но почти всеки път като се видим или тамън са ходили или ще ходят на майстор.
  • #30
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Хи хи ( преди 3 години )
    Тук бая клепоухи адепти на легена от Щутгарт, който отдаааавна не е това, за което го представят, ама като се прекараш за нещо дето те центри само така е, добре, че са французите да им покажат как се правят двигатели, че тия май са позабравили, а на *** дето карали 5 г без проблем бараки на 400-500 к успех....хи хи
  • #29
    6 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    до 27. Е ти какво каза. То концептуално няма база за сравнение между CLA и Е класа. С един колега гледахме една да си взима той и аз се хванах за главата. Моята Октавия 3 й отстъпва само по кожата и конските сили. То въобще трябва да си луд да си вземеш премиум С сегмент. За парите на сравнително базов взимаш спортен не премиум. А за парите на върхов взимаш доста добър D сегмент премиум
  • #28
    16 rate up comment 4 rate down comment
    МП4 ( преди 3 години )
    Мерцедес ще да е от Германия и то не купен от някои *** търговец, ами от компетентен немец, по- възможност частно лице с цяла , доказуема история на автомобила и чак тогава ще разберете какво е Мерцедес. Тези тук върнати от лизинг, печки или от къщата , врътнати едни 200К с нщ няма да спечелите , ми се молете да не е от мн бъгавите. За тези марки Мерцедес, БМВ си иска око, пари и от Германия , частно лице за повече денги. Другото е излишно :)
  • #27
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Аз съм карал Е класа от тоя период, както и сравнително нова CLA. E класата е страхотен автомобил. CLA-то по-добре да не го бяха правили. Хюндай Соната с емблема на Мерцедес....И това не пречи да са мега ненадеждни. Въпреки, че на карсне и возия може са са страхотни.
  • #26
    21 rate up comment 12 rate down comment
    Собственик ( преди 3 години )
    Абе смешници, карам Еclasee от 5 години. Никаква верига не съм сменял. Нито лагери. А вие с Мазератитата, първо си ги купете, после плюйте Мерцедесите. ***.
  • #25
    0 rate up comment 5 rate down comment
    T ( преди 3 години )
    Rtt
  • #24
    15 rate up comment 6 rate down comment
    tralala ( преди 3 години )
    По-неграмотна статия скоро не бях чел.... Явно автора не е чувал за добавки проверяващи правопис. По-недопустими са техническите тъпни - как инжектори ще изтекат, например? Сигурно се има предвид че не разпрашават, което явление е известно като 'пикаещи дюзи'
  • #23
    23 rate up comment 5 rate down comment
    Брандо ( преди 3 години )
    От всички коментари, само един или двама са карали Мерцедес! Пожелавам на останалите да имат късмета, да се возят на читава Е класа !