IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi приключва с Европа през септември

Компанията спира вноса на трите си SUV-модела

Намеренията на Mitsubishi Motors за напускане на европейските пазари придобиват все по ясни очертания, след като стана ясно, че от началото на септември японският производител спира вноса на три от основните си модели – хибридния кросувър Outlander, компактния SUV – ASX и на крос-купето Eclipse Cross, съобщава Automotive News Europe.


Mitsubishi Outlander


Тези три модела осигуряват 64% от продажбите на марката на Стария континент през първите 6 месеца на 2020 години. За този период Mitsubishi е реализирал в Европа 53 242 нови автомобила, като хибридният Outlander (на снимката) е най-популярният PHEV-кросовуър на континента.

Още през юли японската компания обяви, че ще прекрати операциите си в Европа, за да насочи ресурси към Югоизточна Азия, но не посочи конкретни срокове. Сега става ясно, че трите SUV-модела ще бъдат спрени съвсем скоро, докато пикапът L200 и субкомпактният хечбек Space Star/Mirage ще се задържат на пазара до края на 2021 година.

„Без SUV-модели няма бизнес, тъй като няма как дилърите да оцелеят само с Mirage и L200. В случая, спирането на тези три модела е най-правилното за компанията, тъй като така няма да има нужда от ребрандирането им, както и от съобразяване с новите екологични стандарти в Европа“, коментира източникът на Automotive News.


Mitsubishi Eclipse Cross


От компанията все още не са потвърдили новината, но европейските дилъри на Mitsubishi определено с в шок от нея. Това се дължи най-вече на спирането на Outlander PHEV, който се възползва от субсидии за автомобили с ниски емисии в много страни в Европа. Проблем за търговците е, че сега те ще трябва да правят огромни отстъпки, за да успеят да разпродадат големия брой автомобили, които имат на склад.

Снимки: Mitsubishi

0 от 500