IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият Corvette ще вдига над 320 км/ч

Кандидат за президент на САЩ разкри появата на версия на ток на суперколата

Предстоящото разрастване на моделното семейство на Corvette C8 е една от най-строго пазените тайни на гиганта General Motors, но въпреки това в пресата вече изтича информация.


Chevrolet Corvette C8


Както е известно, още през 2015 година GM запази в патентното ведомство на САЩ търговската марка Corvette E-Ray и още тогава се предполагаше, че това име ще носи електрическата версия на Stingray. 


Естествено, по това време, а и малко по-късно, от Chevrolet упорито отричаха, че новият Corvette ще е с двигател пред задния мост, както и че ще има електрически вариант, тъй като електрификацията все още беше тема от близкото бъдеще за големите автомобилни производители.
Но и досега E-Ray не е използвано от Chevrolet, но пък в самия край на миналия месец – на 31 юли, компанията удължи срока на изключителните права, които има върху това наименование. 

Тези очаквания за развитието на Corvette получиха неочаквана подкрепа от кандидата на Демократическата партия за президент на САЩ Джо Байдън. Вицепрезидентът на Барак Обама е известен с любовта си към американските спортни автомобили, а сега сподели информация, получена от контактите му по върховете на GM. Според Байдън, електрическият Corvette вече е в напреднала фаза на разработка и максималната му скорост ще е 322 км/ч. А от GM не коментираха твърдението на Байдън, чиято кандидатпрезидентска кампания набира скорост. 

В същото време, според други източници от компанията по-вероятно е първо да видим хибридна версия на Corvette C8, а по-късно и електрически вариант на спортния модел. Също така, много е вероятно GM да използва E-Ray не като наименование на отделен модел или версия, а по-скоро като означение на електрическа задвижваща система, която присъства при повече модели. Вече има такива прецеденти с e-Power, EQ Boost и e-Boxer. 

Снимка: General Motors


0 от 500