IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan сменя голeмия си седан с електромобил

Японската компания ще модернизира 70% от гамата си до 2023 година

Компанията Nissan ще обнови около 70% от предлаганите в момента модели, като модернизацията ще засегне предимно американския пазар. Най-сериозната промяна е появата на нов голям седан, който през 2022 година ще замени сегашния Maxima, съобщава Automotive News.


Nissan Maxima


Пред изданието главният оперативен директор на марката Ашвани Гупта разкрива, че производителят се намира в процес на мащабно обновяване на моделната си гама. Част от него е замяната на Maxima с нов електромобил, като това няма да бъде класически седан, а по-скоро серийна версия на концептуалния Nissan IMs, който дебютира на автосалона в Детройт през миналата година.

Показаният прототип получи необичаен салон, в който задният диван с 3 места може лесно да се превърна в удобно широко кресло с масивни подлакътници. Седанът се задвижваше с две електромотора – по един на всяка ос, което му осигурява и система за задвижване на четирите колела. Сумарната им мощност е 483 к.с., а капацитетът на батериите – 115 кВт/ч, което трябва да осигури пробег от 600 км с едно зареждане.

Още при премиерата на модела от Nissan обявиха, че той е готов за серийно производство. А сега Гупта разкрива и какво още трябва да очакваме от компанията в близко бъдеще. През 2021 година ще се състои премиерата на новия спортен модел 400Z, както и на всъдеходите Armada и Pathfinder. За 2022 година са предвидени дебютите на серийния IMs и на новия Murano, а през 2023 години трябва да излезе новото поколение на суперколата GT-R.

Снимка: Nissan

0 от 500
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Максимата е яка кола, но незнайно защо яките коли ги продават само в САЩ, а тук пластмасовите...
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    fermera ( преди 3 години )
    Нисан няма да изкара до 2023г.От пионер и технологичен лидер при електромобилите и хибридите Е-Power Box се е превърнал в технологично изостанал гигант който разпродава каквото има.Но така е когато централата е в Женева и се мислиш за велик.От създатели на СУВ класа оставиха Infiniti без нов модел а гамата на Нисан е остаряла.От две седмици колата ми е в сервиз за смяна на хидравлична помпа и ми дават срок на доставка 20 септември.Те я нямат налична и чакат да се произведе след отпуските..