IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot e-2008 ще се превърне в Jeep

Първият електрически модел на американската марка ще се прави в Италия

Първият електрически модел на Jeep ще се произвежда в завода на FIAT в Мелфи, съобщи испанското издание Periodismo del Motor, като прогнозира, че той ще е базиран на Peugeot е-2008. 

 

Peugeot e-2008

Алиансът Stellantis обединява концерните PSA и FCA (FIAT Chrysler) и в рамките му изостаналият по отношение на електрическите технологии италианско-американски гигант получава възможност да навакса това, благодарение на технологиите на французите.

В случая става въпрос за компактен SUV, който по размери ще е разположен под Renegade, а използването на платформа на PSA беше потвърдено от източник от FCA пред The Drive. Това е платформата, която се използва при електрическите кросоувъри Peugeot e-2008, Citroen e-C4 и при новия Opel Mokka-e.

Интересното е, че досега тази платформа се използва само при модели с предно предаване, което едва ли ще е достатъчно за новия модел на Jeep. Това означава, че в FCA ще се наложи доработване и усилване на шасито, допълнени с добавянето на задвижване 4х4 и подобряване на офроуд възможностите на модела.

Все още няма информация относно това на кои пазари ще се предлага основно първият електрически модел на Jeep, но се предполага, че ще става въпрос за глобален модел с оглед на възхода на марката в последните години. 

Снимка: Peugeot

 

 

 

0 от 500
  • #1
    15 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Може ли по-бавно, че се объъъъъкАх: т'ва Jeep ли ще е или FIAT e-2008/e-C4/Mokka-e? - е*ем ти глобализацията - не стига, че вече няма да произвеждат 6-цилиндров ДВГ с ръчка да се радва човек на живота, ами само мискери, че и 5 различни емблеми при това... :-(