IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault готви сериозно орязване на гамата си

Към отиващите си модели ще се присъедини и хечбекът Twingo

Френският производител Renault ще съкрати сериозно гамата от модели, които предлага на пазара в момент. Това разкри генералният директор на компанията Лука де Мео, като уточни, че основният акцент на марката вече ще бъде съсредоточен върху автомобилите от сегмент С.


Renault Twingo


Бившият шеф на Sеat обясни, че в условията на криза приоритетното направление на финансови средства ще бъде насочено към сегмент С (там се позиционира Megane), въпреки че през последните години Renault получава съществени приходи от сегмент B (най-вече от продажбите на Clio). Според Де Мео обаче, е твърди рисковано да се инвестира в автомобили с малки размери, за да бъдат достигнати високи продажби.

Той отказа да разкрие, с които модели ще се раздели марката в близко бъдеще, но според експертите три от тях са сигурни – това са минивановете Escape и Scenic, както и седанът Talisman. Към тях ще се присъедини и компактният хечбек Twingo (сегмент А), като причината е, че печалбата от него е малка, но разработката на нова генерация на модела струва твърди много пари.

Де Мео трябва да разкрие подробности от новия стратегически план на Renault в началото на 2021 година. Публикуваните от него само преди дни финансови резултати, в които са посочени загуби от 8 млрд. долара обаче подсказват, че новият шеф на компанията и екипът му са взели повече продуктови решения през последните 4 седмици, отколкото предишното ръководство за 2 години.

Според ръководителя на Renault, големият проблем на бранда е по-слабата продуктова гама в сравнение с конкурента PSA (най-вече с Peugeot). Затова и може да се очаква, че напускащите пазара модели ще бъдат заменени с други, които ще носят по-сериозни приходи на компанията.

Снимка: Renault

0 от 500