IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Край на "тревогата за обхвата" при електромобилите

Новото "Зелено каско" осигурява мобилна зарядна станция или безплатно репатриране при изчерпан заряд

"Паниката за обхвата" е вероятно най-голямото препятствие пред разпространението на електромобилите, по-съществено дори от високата им цена. Когато видите горивото да намалява в конвенционален автомобил, знаете, че най-близката бензиностанция не може да е на повече от 15-20 км, и че ще ви отнеме 3-4 минути да заредите.
  
  
електромобили, Renault Zoe, обхват
С новото "Зелено каско" никога няма да ви се наложи да правите това. Снимки AUTOMEDIA.BG


При електромобилите нещата все още стоят малко по-сложно. Макар средният им пробег да расте непрекъснато, все още са възможни най-различни случайности - грешна преценка на шофьора, повишен разход на енергия заради студено време, неработеща или пък заета зарядна станция там, където сте разчитали на нея. Да не говорим, че станциите все още не са много, а и времето за зареждане е относително дълго и понякога може да не разполагате с толкова.

За щастие успоредно с технологията се развиват и нови услуги, които могат да елиминират тази тревога. Добър пример е първото в България специализирано "Зелено каско" за електромобили, предлагано от "Булстрад". То включва безплатно и сигурно репатриране до най-близката зарядна станция, ако зарядът на батерията ви свърши. Алтернативно застрахователната компания, която е част от Vienna Insurance Group, може да осигури и авариен заряд от мобилна зарядна станция там, където електромобилът ви е спрял.
 
 
електромобили, Peugeot e208
  
  
Специалният преференциален пакет "Зелено каско" е достъпен както за чисти електромобили, така и за plug-in хибриди. Компанията уверява, че това е само първата й стъпка да осигури пълния набор от услуги за растящия пазар на електромобили.


 

0 от 500