IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се справи новата Toyota Supra с „Лосовия тест“?

Спортното купе успя да покрие изпитанието със 77 км/ч, но не и с повече (ВИДЕО)

Специалистите от изданието km77.com, които се занимават с проверката на автомобила при внезапно появило се пред него препятствие на пътя – така наречения „Лосов тест“, провериха възможностите на новото поколение на Toyota Supra.


Toyota Supra


Идеята на изпитанието е да се избегне сблъсък с обект на пътя, който се намира близо до автомобила, движещ се със сравнително висока скорост. При тестовете се използват конуси, като водачът не бива да удря нито един от тях. Това се оказва сериозен проблем за голяма част от тестваните автомобили.

Новата Supra успява да покрие теста при скорост 77 км/ч, като шофьорът на спортното купе признава, че е нужно време да се свикне с волана, за да може да се спазва. Моделът е оборудван с усилвател на волана с променливо съотношение, което често обърква водача за това, колкото трябва да се завърти кормилото. И той трябва да знае как тази технология влияе на управляемостта на автомобила.



Спортното купе се пробва и при скорости над 77 км/ч, но не успява, тъй като там поднасянето е по-сериозно и машината удря конусите. Тестовият автомобил е оборудван с 3,0-литров турбомотор с 6 цилиндъра, като разполага с активен диференциал и адаптивно окачване, които подобряват маневреността.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #3
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Г-н #2, а че пробват Alpine-ката с 80 км/ч за разлика от 77-те тук няма да ли коментираме? А че очевадно е с нек'кви изтъркани гуми също ли няма да вземем пред вид. Renault са ми през... ..."фара", ама хайде да сравняваме "круши с круши", а?
  • #2
    8 rate up comment 8 rate down comment
    за разлика от ... ( преди 3 години )
    недоразумението на рено, наречено "алпин", което се проваля с гръм и трясък!https://***.youtube.com/watch?v=AdsXUB0z-Pc&t=86s
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ами не се изненадвам. Добра е колата, но има своите лимити. Още от самото начало еквивалентното БМВ не получи задоволителна критика за динамичните си способности. Тая кола, бидейки на същата база, не се очаква да е нещо повече.