IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият електромобил на Mazda стана хибрид

Версията MX-30 комбинира електромотор и атмосферен бензинов двигател

Компанията Mazda представи хибридна версия на първия си електромобил – MX-30. Тя е оборудвана със силов агрегат M Hybrid, в който влизат бензинов атмосферен двигател Skyactiv-G и стартер-генератор, захранван от 24-волтова литиево-йонна батерия.


Mazda MX-30


По време на премиерата на модела от Mazda обявиха, че агрегатът на хибридната версия предлага „много висока икономия на гориво“, но не уточниха неговите характеристики. При кросоувъра CX-30 същата задвижваща система предлага мощност от 150 к.с. и 213 Нм въртящ момент.

Самата Mazda MX-30 беше представена по време на автосалона в Токио през миналата есен. Първият сериен електромобил на японската марка получи врати, отварящи се срещу посоката на движение, както и електромотор с мощност 143 к.с. и комплект литиево-йонни батерии с капацитет 45,5 кВт/ч.


Още снимки на хибридната Mazda MX-30 - вижте в галерията:


Производството на модела стартира през май в завода на Mazda в Хирошима. Цената на кросоувъра за европейския пазар е 27 420 евро, като първите доставки до крайни клиенти ще бъдат осъществени през есента. Тогава трябва да започне и приема на поръчки за хибридната MX-30.

Снимка: Mazda

0 от 500