IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-силният Mustang получи още мощност

Версията Shelby GT500 вече развива повече от 800 коня

Фирмата Shelby American обяви пускането на пазара на пакет от доработки за най-мощната версия на Ford Mustang - Shelby GT500. Благодарение на тях, V8 двигателят на спортното купе вече развива повече от 800 к.с. За версията Shelby GT350 също се предлага комплекс от подобрения, но той не включва увеличение на мощността.


Carroll Shelby Signature Edition


Пакетът Carroll Shelby Signature Edition може да се поръча за Ford Shelby GT500 (моделна година 2020), както и за Shelby GT350 (образец 2015–2020). Броят на машините, които може да бъдат преоборудвани, са само 100 от двете версии.

„Лимитираното издание Carroll Shelby Signature Edition взима под внимание удивителните възможности на тези автомобили. То ги прави по-агресивни, по-изискани и по-ексклузивни. Всеки muscle-car от тази серия ще получи уникален номер на шасито и ще бъде включен в регистъра на Shelby American, в който обичайните купето не са включени“, обясни президентът на компанията Гари Петерсън.


Carroll Shelby Signature Edition


Двувратият Ford Shelby GT500SE получава капак от карбон с въздухозаборници по него, който намалява теглото на колата с 13,4 килограма. За автомобила са предвидени нови колела, специални настройки на окачването, уникален декор, емблеми и линии.

Основното е доработката на двигателя, благодарение на която мощността на V8 мотора с обем 5,2 литра и механичен компресор е увеличена от 770 на повече от 800 к.с. Това не е изненада, след като през зимата Shelby показа фастбек с 5,0-литров V8, от който бяха измъкнати 836 к.с.

Още снимки на двата автомобила - вижте в галерията:


За Shelby GT350 се предлага на практика същия пакет, но без увеличение на мощността. Първите клиенти, поръчали своите автомобили до 14 август, ще получат като бонус албум със снимки на техните коли, няколкодневен престой в хотел в Лас Вегас, както и още няколко приятни бонуса.

Снимки: Shelby American

0 от 500