IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Забраната на ДВГ ще остави бедните хора без автомобил

Производители предупредиха британското правителство, че подготвя социална бомба

Забраната на двигателите с вътрешно горене (ДВГ) не само ще унищожи хиляди работни места, но и напълно ще лиши по-бедните слоеве от населението от възможността да притежават собствен автомобил, предупредиха няколко производителя в писма до британското правителство. Властите на Острова са обявили плановете си да забранят напълно бензиновите и дизеловите автомобили от 2035 година, но в момента обсъждат дали да не изтеглят срока до 2032 или дори до 2030.
  
  
забрана ДВГ, електричество срещу бензин

Фокусирането само върху чисти електромобили е грешка и ще даде обратен на желания резултат, смятат производителите


В хода на тези обсъждания правителството е поискало писмените мнения на замесените страни. "Ограничаването на избора на потребителите само до скъпите електромобили ще доведе дотам, че по-малко състоятелните граждани ще бъдат напълно изкючени от достъпа до мобилност, което ще саботира плановете на правителството за намаляване на социалното неравенство", пише в едно от писмата, цитирано от The Financial Times. Сходни притеснения са изразили и други производители, които подчертават също, че до момента правителството не е направило нищо за създаването на масова и достъпна мрежа от зарядни станции, която би успокоила клиентите до степен да се заинтересуват от електромобилите.
  
   
Париж забрана ДВГ

Британското правителство не е единственото, подготвящо забрана на ДВГ. Властите в Париж също планират подобна мярка


Дори и след десетилетие на усилено развитие, електромобилите си остават чувствително по-скъпи от конвенционалните автомобили, макар че могат да са по-евтини за експлоатация, ако се зареждат в домашни условия. Производителите разчитаха цената на батериите да спадне при по-масово производство, но този ефект до голяма степен се неутрализира от поскъпването на суровините за тях в резултат на растящото търсене.

Британското правителство планира да забрани не само бензиновите и дизеловите автомобили, но дори и плъг-ин хибридите - подход, който един от производителите със завод във Великобритания нарича "твърде стеснен". Асоциацията на автомобилните дилъри също призова кабинета да помисли за "по-балансиран подход".

0 от 500
  • #52
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Хохо ( преди 2 години )
    Инфраструктура За зареждане на ел автомобили в големите градове няма как да има още дълго време. Причината е , че няма свободни места и струва много пари. Няма да има и достатъчно мощности.
  • #51
    5 rate up comment 9 rate down comment
    пепе ( преди 3 години )
  • #50
    8 rate up comment 8 rate down comment
    ( преди 3 години )
    A после ще рухне и здравеопазването, защото няма да има толкова много болни заради обездвижен начин на живот.
  • #49
    13 rate up comment 46 rate down comment
    Sulio ( преди 3 години )
    а къде пише, че колата е задължителна за всички? Кола имаш само при възможност да си я купиш и да я съхраняваш някъде , където не пречи на другите. Затова бедните да го дyхaт и без коли.
  • #48
    7 rate up comment 43 rate down comment
    Bike ( преди 3 години )
    Аз от две години съм със влака, велосипед, ел.тротинетки, количката за багаж всичко с влака. Не ми трябва автомобил с вътрешно горене...
  • #47
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Нонема ( преди 3 години )
    За да се въртят парите,докато се въведе безплатната енергия,ще се врътнат и полюсите от алчност,дотогава връткайте си акъла и гумите.
  • #46
    36 rate up comment 2 rate down comment
    Селянин ( преди 3 години )
    До Cyber ,ако живееш на село и няма никакъв транспорт без личен автомобил е немислимо.
  • #45
    24 rate up comment 1 rate down comment
    Готин ( преди 3 години )
    Енергията е стока. Колкото повече е търсенето, толкова по висока ще е цената. Проблема на стоката електроенергия е в нейното съхранение. Депата (складовете) за тази стока ще станат безумно скъпи. Ефекта от тази енергийна трансформация ще бъде преразпределение на капитали между тези който управляват СВЕТА!
  • #44
    13 rate up comment 46 rate down comment
    Cyber ( преди 3 години )
    Няма нищо лошо в това бедните да не могат да притежкола. Пример - Сингапур. Там целенасочено се ограничава броя на хората, които притежават собствена кола чрез брутални надценки и данъци на автомобилите. Реално собствени коли имат най-богатите. И никой не се оплаква. Средата за живот е много по-добра. Да не говорим, че концепцията за транспорт след 10 години ще е друга. Няма да има нужда да притежаваш кола. Просто ще си наемаш през приложение когато имаш нужда. Това вече се случва.
  • #43
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Bednite ( преди 3 години )
    В България няма богати хора ако не броим мафиоти те крадливите държавни служители и продажбите полицаи така че няма да има за какво даде притеснявайте за трафика стото тъкъф няма да има без това си живеем в абсирдистан но като гледам може даде върнем в каменнаха щото когато другите държави в еуропа някакси напредват ние се връщаме все по назат