IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

6-те най-хитри измами в историята на моторния спорт

От Гордън Мъри и Toyota до Хакинен и Фетел: когато правилата не просто се заобикаляха, а се правеха за смях

Покойният Айртон Сена много правдиво бе отбелязал навремето, че "завършилият втори е пръв сред загубилите". Истинските шампиони са готови на всичко, за да са първи - дори и да се помъчат да заобиколят правилата от време на време.
В същото време организаторите на състезания са готови неуморно да променят правилата и да въвеждат нови - от една страна, за да направят стартовете по-безопасни, и от друга, за да не допускат твърде продължителна и скучна хегемония на един отбор. В тази непрекъсната игра на котка и мишка понякога са раждали наистина гениални решения. Ето шестте най-велики "измамници" в историята на моторния спорт, селектирани от R&T.


6-те най-хитри технологични измами в спорта (ГАЛЕРИЯ):


  
   

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Като държите да сте педантични, изписвайте и малкото име по-близо до реалността: "Неусон" (или "Нелсон" доколкото българският вариант на кирилицата ни позволява да сме прецизни). ;)
  • #8
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Кимоното ( преди 3 години )
    Койота винаги са били брутални мошеници
  • #7
    28 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Нелегалният Бенетон 94-95 и Мерцедес 2014-? също трябва да присъстват. Мерцедес АМГ е маркетингов проект също като страдащият му от расизъм шофьор. Измамата ще лъсне след 2022. Помнете!
  • #6
    7 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "Истинските шампиони са готови на всичко, за да са първи - дори и да се помъчат да заобиколят правилата от време на време." по-голяма тъпотия не бях чел скоро
  • #5
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Ф1 ( преди 3 години )
    Следващата голяма измама е тази на Шумахер с ФИА, ФОКА и сие за да се изработи новата звезда.
  • #4
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Ф1 ( преди 3 години )
    След 8 ч. с Рон Денис в Уокинг, Сена подписва, извинителното писмо до Балестре. Макарън получава лиценза за 1990 г., но Сена не, той получава лиценза в последните часове за това.В Аделаида Сена по време на пресконференцията 90-91 г. каза, че не е забравил 89 г. , няма да прости, и все още мислел за откраднатата титла. Заявява, че написаното извинение не е от него и никога няма да се извини, и допълва едва ме накараха да го подпиша. В същото време Денис започва да крие лицето си с ръце от срам ...
  • #3
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Ф1 ( преди 3 години )
    Една от най-големите измами във Формула 1:Ален *** заговорничеше с шефа на ФИА Жан Мари Белестресрещу Сена. *** вече беше запалиш искрата, и само чакаше Сена да се задейства. 1989 г., след като Сена спечели състезанието в Сузука, той беше дисквалифициран и глобен с 100 000 $ и да направи лично извинение към Балестре. А Сена беше останал без лиценз след състезанието и беше на косъм да не получи такъв. Също така имаше опасност и за МакЛарън да не се сдобият с лиценз за 1990 г.
  • #2
    16 rate up comment 6 rate down comment
    дръндрън ( преди 3 години )
    Най-голямата измама е на Lancia Delta Integrale - печелеше всички състезания с втора горивна таблица скрита в компютъра.
  • #1
    22 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Всички спортисти ползват допинг докато/ако не ги хванат. Защо в моторните спортове да е различно.