IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всъдеходният флагман на Tоyota получи още мощност

Обновеният Land Cruiser Prado разполага и с допълнителни системи за безопасност

Компанията Toyota стартира производството на обновения всъдеход Land Cruiser Prado, който получава нови нива на оборудване, допълнителни системи за безопасност и по-производителен задвижващ силов агрегат, съобщиха от прес-центъра на японския производител.


Toyota Land Cruiser Prado


Основната промяна на модела е в увеличението на показателите на дизеловия двигател 1GD-FTV с работен обем 2,8 литра. След направени подобрения моторът вече развива 204 к.с. и 500 Нм вместо предишните 177 к.с. и 450 Нм. Както отбелязват от Toyota, оптимизацията на конструкцията на агрегата е позволила намаляване на разхода на гориво със 17%.

В случая става сума за модификацията на Land Cruiser Prado за Япония, но съвсем скоро модернизираният двигател ще започне да се предлага и на други пазари. У дома си всъдеходът се предлага и с бензинов мотор 2.7 TR-FE, който развива 163 к.с. и 246 Нм. Двата мотора се съчетават с 6-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела, като могат да бъдат поръчани с 5 или със 7 места.


Toyota Land Cruiser Prado

Всъдеходът ще бъде оборудван и с обновена версия на системата Toyota Safety Sense 2.0, която още по-рано разпознава пешеходците и велосипедистите. Като опция за модела се предлага информационно-развлекателен комплекс с 9-инчов дисплей и поддръжка на смартфон.

На японския пазар Land Cruiser Prado с новия двигател ще се предлага на цени от 4,285 млн. йени до 5,53 млн. (от 46 320 до 57 200 щатски долара).

Снимки: Toyota

0 от 500