IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственик на Tesla остана без книжка заради настройки на чистачките

Германски съд реши, че екранът в Model 3 е електронно устройство и то не може да се ползва по време на движение

Собственик на Tesla Model 3 катастрофира, докато се опитваше да регулира скоростта на работа на чистачките и беше глобен с 200 евро, а шофьорската му книжка е отнета е за месец, съобщава Auto Motor und Sport.


Чистачки Tesla


Инцидентът се е случи в германския град Карлсуе недалеч от границата с Франция. Шофьорът на Tesla Model 3 се прибирал към дома си късно вечерта, когато завалял силен дъжд. Мъжът се опитал да увеличи скоростта на чистачките, тъй като те не се справяли със силния поток от вода.

Това обаче се оказало доста трудна задача, тъй като става през менюто на големия тъч-скрийн в салона. В крайна сметка, водачът загубил управление над електромобила, излетял от пътя и се ударил в няколко дървета. Мъжът не е пострадал, за разлика от новата Tesla Model 3, която си купил само преди няколко месеца.

Пристигналите на място полицаи изпратили материалите за катастрофата в окръжния съд в Карлсруе, където срещу собственика на електромобила били повдигнати обвинения в невнимателно шофиране. Съдията преценил, че сензорният дисплей в салона на Model 3 е „електронно устройство“, а това означава, че то не може да се използва по време на движение по каквато и да е причина. Шофьорът е глобен и остава без книжка за месец, като решението на съда не подлежи на обжалване.

Снимка: Motor

0 от 500
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    До 15. Според мен не е само заради това. Искат да набутат услуги за които да си плащаш и по този начин и производителите да намажат. Напр. вместо радио слушаш Spotify, набутват ти реклами и т.н.
  • #11
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Гошо ( преди 3 години )
    Причината за масовото навлизане на сензорни екрани и бутони, е че на производителите им идва по евтино отколкото механичните превключватели. Затова ги рекламират като модерни, за да може хем да ни го набутат, хем да сме доволни.
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ***-a = User Interface написано с първите букви само... странни цензури има тук...
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    няма лошо да се иновира, *** малко се увличаме с тия екранни истории.. това ще е супер, ама като има автономно управление. Сири, айде скъпа карай малко да си поиграя с ***-a :)
  • #8
    16 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Сензорните екрани са най-големите убийци на пътя. Докато ги зяпаш за да намериш кое копче да натиснеш и хоп челен удър с пълна скорост. Обикновените копчета се намират с напипвате без да си откланяш погледа от пътя.
  • #7
    7 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ползването на сензорни дисплеи в Германия е разрешено само, ако си в немска кола. Така се бори конглокенцията с Тесла там...
  • #6
    3 rate up comment 24 rate down comment
    пепе ( преди 3 години )
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Едва ли е бутал чистачките. Сигурно е ровил из нета и така е катастрофирал и после от кумова срама "настройвах си чистачките"
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    А аз съм заблуден зелот.
  • #3
    18 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ха-ха, продължавайте да ръгате електроника в колите ...и телевизори, през които да се комадва всичко. Ако си беше с нормална кола, само бута (без да гледа) лостчето още малко по-нататък и готово... Е*ем ти съвременните автомобили... :-(