IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вторият електрически SUV на Mercedes ще има 700 км пробег

Моделът EQE ще се появи на пазара не по-рано от 2023 година

Компанията Mercedes-Benz продължава да развива своя парк от електрически модели, като в него ще попадне и по-голям кросоувър, който ще получи името EQE. Тестови прототипи на модела бяха засечени по време на изпитания в Германия, а изданието Auto Express разкри подробности за втория кросоувър на ток в гамата на марката.


Mercedes-Benz EQE

Амбицията на Mercedes е да има електромобили във всички категории. Първият от тях вече излезе на пазара – това е кросоуъвърът EQC, който представлява алтернатива на GLC, а след него (до края на годината) ще се появят и компактните EQA и EQB. В компанията работят и върху луксозен седан на ток – EQS, който няма да бъде електрическа версия на S-Class, а напълно отделен модел.

Що се касае до EQE, неговата премиера е предвидена за не по-рано от 2023 година. Въпреки сериозната маскировка на тестовите прототипи, става ясно, че LED-фаровете на модела ще се сливат с решетката. Виждат се и увеличените размери в сравнение с EQC, като това се дължи на по-големите преден капак и междуосие.


Mercedes-Benz EQE


Бъдещият EQE е изграден на модулната платформа MEA на Mercedes-Benz, която трябва да дебютира при седана EQS догодина. Това е и основната разлика с кросоувъра EQC, тъй като той използва преработена версия на архитектрурата на сегашния GLC. Новото шаси позволява повече място в конструкцията и съответно предлагането на широка гама от батерии и електромотори.

Благодарение на него, всъдеходът ще се предлага във версии от EQE 300 до EQE 600. Най-мощната от тях ще получи батерия с капацитет от 100 кВт/ч, способна да осигури пробег с едно зарежда от 700 км. Благодарение на това платформа, електрическият SUV ще получи и система за бързо зареждане със скорост 350 кВт. Тя ще пълни до 80% от акумулатора само за 20 минути.


Mercedes-Benz EQE


Снимки: Auto Express

0 от 500