IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW пощади най-веселия си модел

Компанията се отказа да прехвърля Серия 2 Купе на предно предаване

Много хора, включително и ние в Automedia.bg, смятат купето Серия 2 за най-забавния автомобил в днешната гама на BMW, и най-близкия до легендарни машини като 2002 или първото М3. Над него обаче напоследък се бяха сгъстили доста тъмни облаци, след като компанията прехвърли близката Серия 1 и дори новото Серия 2 Gran Coupe на архитектурата UKL с предно задвижване. Някои намеци на хора от развойната дейност на BMW потвърждаваха, че такава съдба ще сполети и купето.
  
  
BMW 2 Series Coupe render
Така си представят новата Втора серия купе графиците на британското издание Auto Express

  
Ако наистина е имало такива планове обаче, в BMW след това са размислили. Новото поколение на 2 Series Coupe също ще е със задно предаване, с 6-цилиндров върхов мотор и с възможност за ръчни скорости, потвърждава проект-мениджърът за "двойката" Гернот Щул пред Auto Express.

По този начин Серия 2 ще остане най-разнородният модел в гамата: с насоченото към любителите на спорта Coupe, с по-елегантното, но с предно предване Gran Coupe, и с фокусираните към семейна публика миниванове Active Tourer и Gran Tourer, които също са с архитектура с предно предаване.
  
  
BMW 2 Series Coupe render


"Ще има наследник със задно предаване. Така клиентите, които искат Серия 2 купе, могат да са спокойни, че ще я намерят в гамата ти", обяснява Щул. Понеже платформата на досегашната "двойка" със задно предаване повече няма да се произвежда, следващата кола ще ползва архитектурата CLAR от Серия 3 и Серия 4, но скъсена.

Базовата "двойка купе" ще ползва 1.5-литровия трицилиндров мотор на BMW. Освен него ще има двулитров бензин и вероятно двулитров дизел. Над тях ще стои "горещата" версия M235i, с двулитров мотор с турбо и 306 конски сили. Шестцилиндровият агрегат ще бъде запазен за специалната М2 версия. При нея мощността вероятно ще е около 420 конски сили, за да се осигури известна дистанция до М3.


 

 

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 години )
    За мен БМВ М2 остана единственият модел в гамата на БМВ, който се доближава най-тясно до това, което беше тази марка в миналото. Къса база, широка стъпка, ниско тегло /за съвременните стандарти/ , редови шестак прибран зад моста, задно предаване и директно управление. Радост от шофирането - за мен това е БМВ.