IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникално видео: вижте какво се случва в гумите, докато караме

Простичък, но много любопитен експеримент на Warped Perception

Гумите са нещо, за което рядко се замисляме, освен ако се спукат или не е дошло времето да ги подменяме. Но всъщност те са може би най-важният компонент от автомобила ви - и това наистина уникално видео показва защо.
 
 
 
  
 
Съмняваме се някой някога да е виждал какво се случва ВЪТРЕ в автомобилната гума по време на движение. Оригиналната идея е хрумнала на създателите на популярния канал Warped Perception в YouTube. За целта те монтират едно най-обикновено GoPro върху предната дясна джанта на Mercedes-Benz E55 AMG, прикрепят му светодиодно осветление и допълнителна батерия, и после веселбата започва. Дори самият монтаж на гумата върху камерата е доста любопитна гледка. А след това автомобилът потегля и най-после можем да си дадем реална представа на какви натоварвания и непрекъснати деформации са подложени гумите на колите ни - и колко важно е да поддържаме подходящото налягане в тях.

Другият поучителен аспект на филмчето е, че съвременните екшън камери наистина носят на бой - тази тук оцелява дори и след като в един по-рязък ляв завой гумата на практика я притиска.

 

0 от 500