IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Sony започна пътни тестове на първия си автомобил

Прототипът Vision-S се движи из Токио, но създателите му засега пазят детайлите в тайна

Японският електронен гигант Sony предизвика най-голямата сензация на тазгодишното CES в Лас Вегас, като представи там не нов телевизор или принципно нова аудиосистема, а цял автомобил. Сега, след шестмесечно пълно затишие около проекта, японците започват да тестват своя Vision-S по улиците на Токио.
  
 
Sony Vision-S
  
  
Те сами потвърдиха информацията с това официално видео, но извън него дават твърде оскъдна информация. Не е ясно дали тестовете са с цел начало на серийното производство, или компанията просто ще използва прототипа, за да разработи нови сензорни технологии за автономно управление и после да ги продава на конкуренти.

Онова, което знаем със сигурност за Vision-S, е, че е построена в Грац, Австрия, върху нова електрическа платформа, която може да послужи за основа и на други версии - купе, седан и дори SUV. Прототипът използва система с два електромотора, която може да ускорява до 100 км/ч за 4.8 секунди и да развива 240 км/ч - забележителна скорост за кола на батерии. Освен това знаем, че Vision-S има обкщо 33 сензора, подомагащи автопилота, включително лидар, радар и видеокамери.


Вижте електромобила на Sony по улиците на Токио (ВИДЕО):

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    до 6 Говоря спрямо нормален автомобил. Много ясно че няма в гаража да ги правят. Ще има един куп инжинери пак. Върхът на сложността е двигателя. А тук е един електромотор който вероятно ще дойде цял.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    След Walkman Сони направи и футуромобила. :))
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ... другото е софтуер в зависимост какво искаш да постигнеш. Щом на Сони им е по-лесно да направят няколко мулета вместо да вземат чужда кола на готово.
  • #2
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    За съжаление е само тестово муле. Иначе изглежда добре и обещаващо. Но това само показва колко е лесно да правиш електромобили. Един куп страни които или никога или през последните 30 години не са правили коли обявиха планове за електромобили. Правиш един скейтборд на който да редиш батериите и отгоре си рисуваш купе. Нямаш да се съобразяваш с един куп механични елементи искащи своето място. Само кабели и малко тръби за спирачки и охлаждане. Няма ауспух, канал за скорости, кардан, гориво провод
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Компаниите за електроника ще са новите конглокенти на Тесла, и някой от традиционните производители (които оцелеят ;)))