IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изненада - G-Class получи 2,0-литров мотор

Новата версия на всъдехода на Mercedes-Benz излиза на пазара в Китай

Компанията Mercedes-Benz пуска на пазара „бюджетна“ версия на новата G-Class. Всъдеходът ще получи бензинов турбомотор с 4 цилиндъра и обем 2,0 литра, като ще се предлага на китайския пазар с идея да не се плаща данък „лукс“.


Mercedes-Benz G 350


Най-достъпният G-Class ще получи индекс 350, като продажбите му ще стартират през есента. Той ще бъде оборудван с 2,0-литровия двигател с турбо и 4 цилиндъра M265, който развива мощност от 299 к.с. и 400 Нм. Глобалният всъдеход със същия индекс – версията G 350 d, разчита на 6-цилиндров турбодизел OM656 с 286 к.с. и 600 Нм. Тя обаче не се продава в Китай.

На външен вид базовият G 350 почти не се отличава от по-мощната модификация G 500. Разликата е в джантите и емблемите по каросерията. Трансмисията си остава същата, като 2,0-литровият мотор е съчетан с 9-степенен автомат. Запазват се и трите блокировки на диференциала.


Mercedes-Benz G 350


Вероятно, новата G 350 ще се предлага и с по-ниско ниво на оборудване, въпреки че интериорът не се отличава от този на G 500. Разликата в цените обаче е сериозна – в Китай версията с 2,0-литров мотор струва 1,469 млн. юана (213 480 долара), докато G 500 е оценена на минимум 1,689 юана (235 500 долара). Всички коли на местния пазар, струващи над 1,5 млн. юана, се облагат с данък „лукс“ при закупуването, което допълнително ги оскъпява.

Продажбите на „бюджетната“ G-Class ще стартират през есента. Почти сигурно е, че тази версия на луксозния всъдеход няма да се появи на други пазари по света.


Още снимки на бюджетната G-Class - вижте в галерията:

Снимки: Autohome

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Керч ( преди 3 години )
    До #5:Гелик идва от Гелендваген, съкратено. Да, така и казват на Г класата в Русия ама няма нищо общо с гега.
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това ли беше с недоразумението с 30 на 100 градско.
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    355 ( преди 3 години )
    Да изчакаме още малко отзивите за новият Форд Бронко, защото може да се окаже още по- люта машина и от G класата.
  • #5
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ами едно време всички на Ге(G) класата в България и казваха "Гега" а в Русия и до днес и казват "Гелик". Ама вие младите откъде да знаете.....
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    До първия овчар ( преди 3 години )
    Какво е това гега? Гега се казва на пръчката дето водиш овцете на село.
  • #3
    6 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Единственият европейски джип който да става за нещо е вече спряното GLK. Всички други не могат да се доближат до краля РАВ4 и вицекралете XV, Forester, Vitara и S-Cross. Все японски.
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Жалко, че спряха GLK.
  • #1
    8 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    изобщо не и отива на Гегата такъв малък мотор. А и самата идея да дадеш толкова пари пък да не си взмеше най мощния мотор нещо не се връзва. Това може да го направи само чевек на който тази кола реално не отговаря на финансовите му възможности. Истинската Гега има(ше) 5.5 или 6.3 литров V8 атмосферен бензин. Това е. Другото са някакви компромиси за да се угоди на капризите на екоталибаните.