IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли кросоувър да изпревари Ferrari? Да, ако е Tesla!

При това електромобилът го направи 3 пъти за по-сигурно (ВИДЕО)

Може ли кросоувър да измине 1/4-миля по бързо, отколкото това ще направи суперкола на Ferarri?. Този въпрос е малко подвеждащ, тъй като в случая става дума електромобил на Tesla, който се пробва срещу италианската машина.


Tesla vs Ferrari


Спортната версия на Tesla Model X с обозначение P90D все още не се е появила на пазара, но именно тя участва в това състезание. В интерес на истината, нейният съперник – Ferrari F430, е доста възрастен. Суперколата с V8 двигател беше спряна от производство още през 2009 г., като беше заменена от F8 Tributo в гамата на марката.

По документи Ferrari F430 ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди. Роудстърът изминава драг-разстоянието от 1/4-миля за 12 секунди, като на финала развива 195 км/ч. Под капака на автомобила е поставен 4,3-литров V8 с мощност 483 к.с., който позволява развиване на максимална скорост от 315 км/ч.

При Model X времето за ускорение от 0 до 100 км/ч е 3,3 секунди, като 1/4-миля се изминава за 11,8 секунди. На финала скоростта на кросоувъра 187 км/ч. Той разчита на два електромотора – по един на всяка ос, като мощността им е по 259 к.с.



Ако се гледат само цифрите, разликата в мощността не е толкова сериозна, още повече, че американският електрически кросоувър е по-тежък. Въпреки това, и при трите опита той оставя далеч зад себе си италианския „жребец“, който няма никакви шансове.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500