IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Българин нарисува две бъдещи спортни коли Honda

Ако бъдат направени, тези машини могат да се конкурират с Toyota Supra

В момента Toyota Supra няма сериозна конкуренция в своя клас от другите японския производител. Соченият като основен съперник Nissan 370Z е от доста време на пазара – повече от 10 години, като V6 двигателят с 332 к.с. отстъпва значително на мотора на BMW, използван от купето на Toyota.


Honda българин


Това обаче може да се промени, ако ръководството на Honda реши да превърне в реалност предложението на българския дизайнер Георги Божков, който нарисува не една, а две бъдещи спортни коли на марката. Те носят имената Prelude и Sparrow, като за сходни по форма, но имат различно предназначен.

В случая, Preludе е с по-остър дизайн, като някои елементи – като задни спойлер, например, напомнят на Ferrari FXX. Този автомобил ще бъде предназначен за каране на писта, докато при Sparrow формите са по-обли и той представлява стилно спортно купе, предназначено за ежедневна употреба.


Honda българин


Самият Божков твърди, че е стартирал проекта си още през 2013 г., като е бил повлиян от концепцията FT1 на Toyota, която всъщност е предшественик на сегашната Supra. Българинът е черпил вдъхновение и от друг легендарен автомобил – Nissan GT-R, като това се вижда и от скиците, публикувани на сайта Behanse.net.

Според експерти, появата на подобни автомобил на пазара със сигурност ще привлекат евентуални клиенти. Любопитното е, че Божков не е професионален дизайнер, но въпреки това получа похвали за работата си по този проект.


Honda българин
Honda българин

Снимки: Behanse.net.

0 от 500