IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още една Tesla Model 3 се разпадна по време на движение

Електромобилът остана без задна броня след преминаване през локва (ВИДЕО)

Американецът Логан Деруан публикува видео от камерите за кръгово наблюдение в неговата Tesla Model 3 (версия Standard Range Plus). На кадрите се вижда, как електическият седан внезапно остава без задна броня по време на движение.


Tesla Model 3 броня


Елементът се откачва, когато електромобилът със скорост от 15-25 км/ч преминава през плитка локва, твърди собственикът на колата. От думите му става ясно, че автомобилът е купен през миналата година, като до инцидента е навъртял 14 000 мили (около 22 500 км).

„Валеше силен дъжд и аз започнах да намалявам скоростта, за да завия надясно, когато чух силен трясък. Реших, че някой ме е ударил отзад и отбих от пътя, за да разбера какво се е случило. Изпаднах в шок, тъй като цялата задна част на моята Tesla се беше откъснала“, описва случилото се Деруан.



Мъжът направил снимки и видео с повредите, след което се е свързал със службата за помощ на пътя на Tesla, откъдето му обещали, че пращат екип. Той обаче така и не се появил в продължение на повече от час. През това време Деруан видял над 100 автомобила, които преминали през локвата без никакви проблеми.

Все пак от Tesla се обадили на клиента си, като заявили, че щетите от инцидента няма как да се покрият от гаранцията, а един от служителите на компанията определил случилото се като „божествено провидение". Деруан обаче продължил да си търси правата и в крайна сметка представител на производителя на електромобили се свързал с него и му обещал, че ще изпрати евакуатор („Пътна помощ“), който да вземе повредената кола и да я закара в сервиза на Tesla, като ремонтът ще бъде за сметка на компанията.


Tesla Model 3 броня


Това не е първият подобен случай, при който задната броня на Model 3 пада, след като се напълни с вода. Още през 2018 г. от компанията обясниха, че причината е в конструкцията на електромобила, но така и не беше открито решение на проблема.

Снимки: Twitter, видео: YouTube

0 от 500