IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тайните коли на съветските спецслужби

От бронирания модел на Сталин до първия автомобил с автоматична трансмисия

Ведомствените автомобили, на които по съветско време са били възлагани особено важни задачи, са обвити с митове, легенди и спекулации, някои от тях верни, други - не. Руските медии съставиха класация на петте модела, използвани най-много от спецслужбите на СССР. Тези автомобили се се произвеждали в ограничени серии, в резултат на което само служители от правителствените ведомства са имали  информация за тях.
  
   
Тайните автомобили на съветските спецслужби (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 4 rate down comment
    ннн ( преди 3 години )
    Много е смешен зазЪТ с два радиатора, които го охлаждат даже и от слънцето, да се чуди човек при такава рационализация защо изобщо са необходими климатици:)
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Айде стига сте писал ( преди 3 години )
    Сигурни ли сте, че ГАЗ 24 е първият модел в СССР, в който започва да се използва автоматична трансмисия? Аз пък твърдя, че това е ГАЗ 23! То бива некомпетентност, бива, ама авторите в този сайт май, май са на по-високо ново :-((( Ей, хора, четат ви и недобре запознати - ще вземат да ви повярват и някъде ще се излагат! Ще има да спорят и да цитират този сайт - ще е яката излагация....
  • #2
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А,ЗАЗ-а за какво се е използвал сигурно да се пукат от смях чужденците. Единствената проба на този модел на ЗАЗ е била направена във Финландия при което му е сложен двигател на Рено 8 1100 куб.см. но проекта въпреки успешен не се е развил.
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    а де е ... ( преди 3 години )
    чайката ве!?