IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla готви изненада за европейците

Компанията все пак ще предложи малък и евтин модел

Новият модел на Tesla, който ще се произвежда и продава в Европа, вероятно ще е малък хечбек. Това призна главният изпълнителен директор на американската компания Илон Мъск.


Tesla


В момента Tеsla строи голям завод в Германия, който по предварителни оцени ще произвежда до 750 000 автомобила в година. В него ще се сглобяват Model 3 и новият кросовуър Model Y, но се предвижда и нов автомобил, насочен към европейския пазар, където особено се ценят компактните машини на достъпна цена.

От Tesla вече обявиха намерение в Германия да бъде открит и първия европейския център за дизайн, който ще разработва моделите за Стария континент. Компанията вече създаде инженерно подразделение, което се казва Advanced Automation Germany.

Интересното е, че Мъск доскоро беше противник на малките електромобили, но тенденциите на пазара явно са го накарали да промени мнението си. В Европа се залага именно на компактни коли на ток, като най-популярният електромобил на континента е Renault Zoe.

В същото време Tesla не забравя и пазара в САЩ, който е напълно различен от този в Европа. Компанията на Мъск работи и над голям миниван на ток, който ще се предлага в Щатите и Китай.

Снимка: Auto.Mail

0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Hendrix Edition ( преди 3 години )
    Съперниците при електеичките ще бъдат Франция и САЩ.Ясно е че с краят на ДВГ който е неизбежен идва и Неизбежният край на немската автомобилна промишленост а с нея и краят на немската държава.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Скицата е добра, дано запазят нещо от нея!