IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford показа цяло семейство от възродения Bronco

Всъдеходът излиза в 7 различни варианта, цените стартират от 29 995 долара

Компанията Ford официално представи всъдеход на рамна конструкция със знаковото име Bronco. Шестото поколение на модела се завръща четвърт век след края на производството на петата генерация, като излиза в два варианта – класически с 3 врати и напълно нов с 5 врати. Едновременно с тях беше показана и още модификация - Bronco Sport.


Ford Bronco


Възроденият всъдеход е позициониран като сплат от класически стил и най-нови инженерни решения, ориентирани към любителите на активния начин на живот и сериозно офроуд. Според генералния директор на Ford – Джим Фарли, новият автомобил обединява здравината на пикапите F-Series, спортния дух на пони-кара Mustang и функционалния дизайн на оригиналния Bronco от 1965 г.

Всъдеходът получава задвижане на четирите колела с електронна раздатъчна кутия с 3 режима на работа и предавателно отношение на понижаващите предавки 2,72:1. Срещу доплащане се предлага електромеханична раздатъчна кутия On-Demand 4H и предавателно съотношение 3,06:1. Сред другите особености са мостове Dana с блокировка на диференциала, окачване с амортисьори Bilstein, нови система за стабилизация, седем режима на бордовата електроника и круиз-контрол за тежък терен.


Ford Bronco


Гамата двигатели се състои от два познати бензинови агрегата от семейството EcoBoost – 2,3-литров с 4 цилиндъра, развиващ 274 к.с. и 420 Нм и 2,7-литров V6 с 315 к.с. и 542 Нм. Те се съчетават със 7-степенна механична или 10-степенна автоматична скоростни кутии.

Всички версии на Bronco с 5 врати имат свалящ се покрив с 4 секции. При тези с 3 врати той е с 3 секции със стационарен панел в задната част. Вратите са без рамки и също се свалят, като от Ford твърдят, че те са по-леки от тези на конкурентите. Външните огледала си остават, тъй като са закрепени в основата на предните стойки.

Още снимки на възродения Bronco - вижте в галерията:

Приборният панел на всъдехода е вдъхновен от оригиналния Bronco, като купувачите ще имат достъп до новата мултимедийна система SYNC4 с 12-инчов тъч-скрийн, безкабелно свързване на смартфон, навигация с предварително вкарани всъдеходни маршрути, специална „всъдеходна“ система за видео-наблюдение и други подобни функции.

В САЩ ще се предлагат общо седем версии на Ford Bronco, включително екстремната Badlands, която ще бъде отговор на Jeep Wrangler Rubicon, както и специалната First Edition, посветена на възраждането на модела. Предвидени са огромни възможности за персонализация, като ще се предлагат над 100 аксесоара.


Ford Bronco


Засега е обявена само цената на най-ниското ниво на оборудване – Base, която е 29 995 долара. За оформяне на поръчката клиентът трябва да внесе 100 долара. Производството на всъдехода стартира в Мичиган, като първите доставки са планирани за следваща пролет.

Възроденият всъдеход получава и модификация Bronco Sport, която ще се разположи най-ниско в гамата на модела. Тя също ще има 7 режима на движение, всъдеходен круиз-контрол и стандартно задвижване на четирите колела, а във версиите Badlands и First Edition ще е оборудвана с блокировка на задния диференциал. От компанията твърдят, че Bronco Sport е разработен, за да вози два велосипеда отзад и двама велосипедисти отпред.


Ford Bronco Sport


Версиите Bronco Sport Base, Big Bend и Outer Banks получават 1,5-литров двигател EcoBoost със 184 к.с. и 258 Нм, а споменатите вече Badlands и First Edition –2,0-литров с 249 л.с. и 373 Нм. Всички варианти са с 8-степенна автоматична скоростна кутия, като имат независимо окачване, което се различава по настройките си.

Ford Bronco Sport обещава рекордни за класи всъдеходни възможности и уникални опции, които да облекчат живота на търсачите на приключения. Всъдеходът може да се превърне в част от лагер сред природата, като ще се предлага с 4 различни пакета - Bike, Snow, Water и Camping, и с над 100 аксесоара. Както и „баткото“ Bronco, така и Sport има лесно миещ се салон, но мултимедията му е по-опростена - SYNC3 с 8-инчов екран. В базовото оборудване е включен фирменият пакет от асистенти Ford Co-Pilot360, а срещу доплащане се предлагат други системи – като круиз-контрол, например.

Още снимки на версията Bronco Sport - вижте в галерията:

Версията Bronco Sport ще се появи при дилърите на Ford по-рано от стандартния Bronco – още до края на тази година. Засега базовата цена не се съобщава, но депозитът при поръчка на автомобила е същият – 100 долара.

Снимки: Ford

0 от 500