IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как Porsche Cayenne Turbo вдига 333 км/ч

Германски тунери модифицираха сериозно 4-литровия V8 двигател на кросоувъра (ВИДЕО)

Със своите заводски 558 конски сили и максимална скорост от 287 км/ч Porsche Cayenne Turbo си има достатъчно мощност и темпо. Това обаче не попречи на германските тунинг специалисти от HGP Turbo да трансформират кросоувъра от Щутгарт. Поне по отношение на ускорението и максималната скорост.


Porsche Cayenne Turbo


Ако името на студиото ви звучи познато, това е, защото наскоро модифицира RS7 Sportback, като му осигуриха близо 1000 коня и максимална скорост от 364 км/ч). Точната мощност, цитирана от тунерите, е 975 кончета за модела на Audi с неговия 4.0-литров V8  с туин-турбо. Този двигател се използва от Cayenne Turbo, поради което не е чудно, че кросоувърът бе настроен да развива почти същата мощност. Що се отнася до въртящия момент, и двата модела предлагат колосалните 1250 Нм.



За да тества тези числа, потребителят в YouTub MotorOli.de провери модифицираното Porsche на участък на аутобан в Германия без ограничение на скоростта. Автомобил, който тежи невероятните 2385 килограма, не би трябвало да е толкова бърз, но Cayenne Turbo ускори от място до 100 км/ч за 3,1 сек, от 0 до 200 км/ч за 10 секунди секунди и разви скорост от 333 км/ч. Джипиесът показа малко по-ниска стойност от 324 км/ч, но това пак си е впечатляващо за толкова тежък автомобил. Тунинг компанията е готово да модифицира двигателя на кросоувъра до тези показатели за всеки, който плати 30 000 евро.

Видео: MotorOli.de

 

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Подобни ъпгрейдове бяха възможни със старите двигатели , сега още от завода излизат изстискани на МАХ и ако направиш подобно нещо съкращаваш живота на механизмите и то доста ударно.