IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi готви премиерата на обновеното SQ5

Спортният кросоувър запазва двигателите си

Снимки на прототип на обновеното Audi SQ5, на които автомобилът е без никакъв камуфлаж, бяха публикувани в редица европейски автомобилни издания. Те са свидетелство за това, че фейслифтът на спортния кросоувър ще донесе минимални промени във външния вид на модела, съобщава Carscoops.


Audi SQ5


Основните разлики с настоящия модел са допълнителни хромирани елементи и имитацията на на тръби на изпускателна система. Предсерийният прототип е без брандирани спирачни апарати и емблеми на Audi, но е получил сребристи корпуси на външните огледала, както и допълнителни елементи в същия цвят на предната броня.

Очаква се, че при излизането си на пазара кросоувърът ще бъде с оригинална решетка на радиатора и нови джанти. Обновеното Audi SQ5 ще получи оптика с органични светодиоди, подобрена аеродинамика, нова мултимедийна система и допълнителни опции в оборудването.


Audi SQ5


Промени в гамата двигатели не се предвижда. Кросоувърите за Азия и Северна Америка ще запазят 3,0-литровия бензинов турбомотор с 354 к.с. и 500 Нм, докато за Европа ще се предлага сегашния 3,0-литров турбодизел с 347 к.с. И двата агрегата се съчетават с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела quattro.

Премиерата на обновеното Audi SQ5 ще се състои до края на на годината, но още преди дебюта на спортната версия германската компания ще представи купеобразното Q5 Sportback. Догодина ще излезе и най-мощният вариант на модела – RS Q5, който ще се конкурира с Mercedes-AMG GLC 63 и BMW X3 M.


Audi SQ5

Снимки: Carscoops

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Също като шкодите предното поколение, някои аудита сериозно изостават в дизайана. Виж RQ3 Sportback или RSQ8 са друга бира, ама това точно си е семеен автомобил който си е флегматичен на външен вид. Другото нещо е спорт != лукс, може да почнете от окачването примерно.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 3 ( преди 3 години )
    Модела е фейслифт,не е нов модел.Прави разлика,колега!
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    С тоя мотор на предната решетка е спортно колкото на ББ тениса.
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Поредният "нов" модел с революционно нови технологии... Elon Musk likes that.Докато едни променят екзистенциално важни компоненти като форма на ламарини и пластмаси, други правят роботизирани и електрически автомобили. Стискам палци по-скоро да се случи истинската революция в автомобилостроенето и нов модел да означава наистина нов модел.
  • #1
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Спортен и Ауди в едно изречение звучи като Атлетичен и Ангела Меркел.