IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan GT-R се превърна в офроуд чудовище

Цената на изработения от нидерландци модел е само 95 000 евро (ГАЛЕРИЯ)

Компания Classic Youngtimers Consultancy от Нидерландия се занимава с препродажба на класически автомобили - от Rolls-Royce и Spyker до Ferrari и Renault, от Porsche до Jaguar и Bugatti. Тя обаче прави и свои тунинг проекти. Последния от тях те пуснаха за продажба на сайта си. Това е кросоувърът Nissan GT-R Offroad Godzilla 2.0. В основата на проекта е взето купе преди рестайлинга с пробег от 45 500 км. Може би затова нидерландците искат за модела си само 95 000 евро.


Nissan GT-R Offroad Godzilla 2.0
 

Не за първи път компанията превръща на пръв поглед неподходящ автомобил в офроуд модел. По подобен начин през 2018 г. тя създаде Bentley Continental GT Off Road 6-литров W12 двигател, развиващ 560 конски сили: вдигнаха окачването със 76 мм и го преконфигурираха, добавиха 20-инчови офроуд гуми, разширители на колесните арки, рейки и резервна гума на покрива и други атрибути. А година по-късно компанията по същата тази рецепта направи всъдехода Lamborghini Gallardo Offroad, с обичайния 5-литров V10 двигател с мощност 500 к.с., но с увеличен клиренс, разширители на колесните арки, офроуд гуми, рейки на покрива и др.

3,8-литровият би-турбо "шестак" на GT-R беше форсиран до над 607 коня, вместо 485 (взетото за база купе очевидно е от по-ранните версии на GT-R R35, защото по-късно мощността на двигателя бе увеличена). Трансмисията на GT-R е със задвижване на всички колела, с многодискова муфа на предната ос и с 6-степенна роботизирана скоростна кутия. Така че в калта или върху пясък купето не е напълно безпомощно. По този начин ателието показа как да използва потенциала на спортна кола извън асфалта.

Още снимки на модела - в галерията:

Динамичните характеристики на автомобила, съдейки по двигателя, са сравними с версията Nismo, като се има предвид по-голямата маса и влошената аеродинамика. Почти е сигурно, че този GT-R би се справил с ускорение от място до 100 км/ч за около 3 секунди. Въпреки че е малко вероятно купувачът първо това да тръгне да тества.

Снимки: Motor

0 от 500