IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Range Rover става съперник на Rolls-Royce Cullinan

Мистериозно видео на петото поколение се появи в нета и бе свалено

В мрежата се появи компютърно рекламно видео, което показва особеностите в дизайна на новия флагман на гамата Range Rover, но официалният дебют на петото поколение на всъдехода се очаква не по-рано от 2021 година.


Range Rover - нов


Сегашното четвърто поколение на Range Rover се произвежда от 2012 г. и е ясно, че върви към пенсиониране. Въпреки това обаче, скорошен дебют на неговия наследник не се очаква: тази година всъдеходът трябва да получи поредната си актуализация. Разработването на напълно нов модел, разбира се, е в ход и дизайнът, както се знае, е одобрен на ранен етап от проекта, тоест в JLR вече знаят как точно ще изглежда новият Range Rover.


Range Rover - нов


Въпросното видео беше публикувано във Facebook, остана там по-малко от един ден и беше изтрито. Журналистите от австралийското списание CarAdvice обаче успяха да му направят копие и да го публикуват на страницата си в YouTube.


Range Rover - нов


Автентичността на видеото, тоест принадлежността му към Jaguar Land Rover, поражда големи съмнения: показаният 3D модел изглежда груб, не всички детайли са изработени, а някои изобщо липсват (например дръжки на вратите и огледала). Оттук и заключението: това е или много ранна презентация на модела, изтекла в нета по вина на несъзнателен служител, или проект на независим дизайнер, защото всеки, който иска, може да пофантазира на тема Range Rover и всеки друг предстоящ модел.


Range Rover - нов


Компютърният Range Rover има редица интересни подробности. Така например, задните врати се отварят срещу посоката на движение, като в Rolls-Royce Cullinan, като при това няма централни колони (едва ли е възможно това да се приложи на производствен автомобил). Предницата с вертикално ориентирани фарове изглежда много монументално, мястото на фалшивата радиаторна решетка е заето от цяла плоча без прорези, но с LED нишки - намек за напълно електрически модел?

Пред шофьора приборният панел е комбиниран с екрана на мултимедийната система, но традиционната козирка над тях е запазена. В централната конзола има прибиращ се кръгъл контролер за режимите на шофиране, зад нея има плъзгащ се капак на голямата кутия-хладилник, където вертикално влизат 4 бутилки вода. Под предните седалки са таблата за обувките на задните VIP пътници. Задната пейка е за трима, но средната седалка ловко се трансформира в разделяща салона на две централна конзола. Зад облегалката на средната седалка се крие съд за кафе с чаши. В пода на багажника има прибираща се табла за костюм.

Не е изключено показаният на видеото автомобил да е концепт, който да предшества дебюта на новия сериен Range Rover, а след това някои от решенията, използвани в него, да стигнат до конвейера - например много елегантно решение е триместната задна пейка да бъде превърната в двуместна.

Снимки и видео: CarAdvice

0 от 500