IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic Type R си върна един от рекордите

Битката на японския хечбек с Renault Megane R.S. продължава (ВИДЕО)

Спорът между двата впечатляващи хот-хеча Honda Civic Type R и Renault Megane R.S. продължава с пълна сила, като последната част от нея беше на пистата „Сузука“. Японският модел успя да си върне най-доброто време на трасето, след като през миналата година то му беше отнето от френския съперник.


Honda Civic Type R Limited Edition 2021


Хот-хечът Civic Type R във версията Limited Edition е завъртял една обиколка 2 минути и 23,993 секунди, като това е станало по време на финалните изпитания на автомобила. Фактически, това е бил прототип, но той не се е отличавал от серийната версия. За сравнение, в края на миналата година серийният Renault Megane R.S. Trophy-R постави рекорд на пистата с 2 минути и 25,454 секунди.

През 2019 г. Megane R.S. Trophy-R изпревари Civic Type R и на Северна дъга на „Нюрбургринг“, където записа време от 7 минути и 40,1 секунди (срещу 7 минути и 43,8 секунди на японския хот-хеч). Сега обаче от Honda официално обявят, че имат намерение скоро да си върнат рекорда на трасето сред автомобилите с предно предаване.



Между другото, през миналата година Renault Megane R.S. Trophy-R записа най-добро време и на белгийската писта „Спа-Франкоршан“ - 2 минути и 48,338 секунди, като подобри с 5 секунди рекорда, която принадлежеше на... Honda Civic Type R. Явно засега французите имат предимство в двубоите, но японците не се предават и борбата ще продължи.

Снимка и видео: Honda

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 1 ако Онда цвик реализира милиони,то Рено с Меган е реализирало 2 пъти повече.А това,че не четеш на къде върви автомобилната индустрия си е твой проблем.Рено се преориентира към преминаването на изцяло електрически модели,защото това е бъдещето и еко нормите няма как да бъдат спазвани с досегашните ДВГ.А,да само немчугите могат да ги спазват с измами.
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    То с прототип и баба знае. Да го изкарат серийно да видим каква ще му е цената, пък тогава да "чупят" рекорди. И сегашният Р е доста скъп, само мога да предполагам каква ще е цената на прототипа :). Идеята на хот хеч-а е да е достъпен, иначе като ще се вадят пари може и до Bugati да стигнат нещата ;)). Интересно и колегата по-долу откъде черпи информция че ще спират Мегана?? Имаше разговори за Алпин, но за Меган РС нищо не са казвали до момента.
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Японец ( преди 3 години )
    Както е с 4 врати ако пуснат и "градска" версия на Type R без спойлери ще счупят рекордите с продажби. Ще стане семеен самолет.
  • #1
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    докато Хонда Цивик реализира милионни продажби по света, мегаломана на рено скоро го спират от производство - ясно защо.