IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Focus вдигна 703 км/ч - ако се вярва на полицията

Потърпевшият ще трябва да докладва в съда, че хечбекът му не е по-бърз от Bugatti Chiron Super Sport

Невероятно бърз Ford Focus беше засечен да се движи с превишена скорост, а неговият водач беше глобен заради нарушението. Според полицейския доклад, при ограничения на скоростта от 70 км/ч колата буквално е прелетяла 10 пъти по-бързо – 703 км/ч, съобщават медиите в страната.


нарушение скорост


От полицията твърдят, че глобата е напълно редовна, тъй като камерата край пътя е била изправна при фиксирането на нарушението. В резултат на това, водачът на автомобила трябва да плати 850 евро и да се прости с 10 точки.

Всички протести на шофьора бяха подминати и сега той ще трябва да търси правата си в съда. Това го посъветваха и от италианския комитет за движение по пътищата, като неговият секретар Джовани Стролоджо нарече случващото се „абсурд“ и препоръча на шофьора да не плаща глоба, а да повдигне обвинения срещу полицията в съда.

Най-мощният Ford Focus от новото поколение на модела е версията ST с 2,3-литров мотор EcoBoost, който развива 280 к.с. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. Не е необходимо да си инженер, за да разбереш, че дори и сред свалянето на електронната блокировка машината няма как да вдигне 700 км/ч.

В момента неофициалният световен рекорд за скорост сред серийните автомобили принадлежи на хиперколата Bugatti Chiron Super Sport, която успя да развие 490,484 км/ч. А най-странното в случая е, че полицейския радар отчита 703 км/ч, въпреки че тези устройства са проектирани да засичат скорост от 50 до 250 км/ч.

Снимка: Motor

0 от 500
  • #10
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Катажиите навсякъде си правят подобни гаргари , в Испания глобили една и тя поискала да й покажат снимката и се оказало че на снимката се вижда , че колата е натоварена на пътна помощ.
  • #9
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Ивайло Н. ( преди 3 години )
    Според марката на радара най вероятно "600" и "703" е тип грешка, която най вероятно гласи че не може да измери тази скорост. Това е код на грешката както е при колите.
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    AAV ( преди 3 години )
    Имаше случай преди години - радар с камера на магистрала (в Полша) беше снимал превозно средство движещо се с 678 км/ч. Но на снимката се вижда, че това е съвсем истински изтребител МиГ 29. Просто пилота се е изгаврил с камерата на магистралата като е летял изключително ниско в "бръснещ" полет.https://i.pinimg.com/564x/d0/4e/ae/d04eae0021d552d7d0387a2ed3bb0742.jpg
  • #7
    2 rate up comment 5 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Е можеше да си минете и без този евтин и пошъл опит за гаргара с Форд!
  • #6
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "Може да е с двигател от БМВ"ъъ, щеше да е прегрял на 180..
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 3 години )
    Преди години един приятел го спрели в Сърбия за превишена скорост. С очите си видял на радара стойност от порадъка на 600 и не знам си колко км/ч. И като попитал полицаите ще за глупост е това, те само вдигали рамене и казвали, така пише на радара, ние не знаем :)Почерпил набързо и всичко се оправило, но го разказваше като глокиоз :) Как и колко са баяли на радара не се знае, но наистина пишело на него 600 и нещо км/ч.
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Най-вероятно самата информация е недостоверна.
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Виждал съм наш акт за 904км/ч... Някоя заспала *** в деловодството, добавила една нула при издаването на постановлението и то естествено пада в съда. Най-вероятно и тук е подобно нарушението, при ограничение 50, радара е засякъл скорост 73км/ч...
  • #2
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    И изведнъж продажбите на Форд Фокус рязко скочиха :D
  • #1
    9 rate up comment 10 rate down comment
    RD ( преди 3 години )
    Може да е с двигател от БМВ