IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cupra прескочи Volkswagen със спортен хечбек на ток

Новата испанска марка представи серийната версия на el-Born

Новата марка Cupra, която е част от концерна Volkswagen, представи първия си електромобил, изграден на платформата MEB. Хечбекът el-Born е близък роднина на VW ID.3, като първоначално беше създаден като модел на Seat, но серийната му версия ще излезе на пазара под спортния бранд Cupra.


Cupra el-Born


По този начин испанският производител „прескача“ Volkswagen, който ще предложи R-версия на ID.3 едва след 2 години. Петвратият Cupra el-Born почти напълно повтаря концептуалния модел на Seat, като промените се изчерпват с поставянето на по-голям вздухозаборник в предна броня и пребродвания интериор.

В технически план обаче новостите са много повече. Мощността на електромотора, поставен на задната ос на хечбека на Cupra, не се съобщава, но е известно, че той се захранва от батерия с капацитет 82 кВт/ч (при Seat те са 62), като от тях са достъпни само 77. Ускорението от 0 до 50 км/ч (максималната скорост за повечето градове в Европа) отнема 2,9 секунди.


Cupra el-Born


С едно зареждане Cupra el-Born ще изминава близо 500 км, като в оборудването на електромобила са включени адаптивно окачване DCC Sport, което е разработено специално за платформата MEB. Хечбекът ще получи и система за избор на няколко режима на движение.

Новият хечбек ще се произвежда заедно с Volkswagen ID.3 в завода в Цвикау (Германия). Той е четвъртият модел на марката след всъдехода Ateca, хибридния кросоувъ, Formentor и хечбека Leon.


Cupra el-Born

Снимки: Cupra

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Petroff ( преди 2 години )
    Ами аз имам купра и смятам , че е идеален автомобил. Реното не е съвсем съпоставимо , поне в момента. Не виждам каптюра или дъстъра да са даже близо до ментора или атеката
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не знам какво Рено е добършил Сеат, но Клио пак стана най-продавания модел в Европа, а гениалния мениджър на Сеат избяга с 200 от ВАГ точно в Рено
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Пепи ( преди 3 години )
    И как ще се движи туй чудо из Испания при положение че нема зарядни
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хаха, Фолскваген прескочил Фолскваген. Добра стратегия да пуснеш недозавършения електрик на ВАГ под марка, която така или иначе е неразпознаваема и като почнат проблемите да не пострада брандът майка.
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    Сеат домачка остатъците на недоразумението, наречено рено!
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    ( преди 3 години )
    В случая поне 204 коня, колкото е VW ID.3 с голямата батерия от 80kWh. 204+ коня на задно. Това ако не е горещ хечбек..
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Както за оризарчетата. Всичко с климатик е премиум.