IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota превърна и Corollа в кросоувър

Новата версия на легендарния модел харчи 4,3 л/100 км.

Японският производител Toyota продължава с разширяването на гамата на най-популярния модел в историята си Corolla, като към вече съществуващите седан, хечбек и комби беше добавен и кросоувър, който получава добавка Cross към името си.


Toyota Corolla Cross


Всъдеходната Corolla е изградена на модулната платформа TNGA, като получава полунезависимо задно окачване. В гамата на марката тя ще се разположи между кросоувърите C-HR и RAV4. Размерите на автомобила са дължина от 4460 мм, широчина – 1825 мм и височина – 1620 мм при разстояние между двете оси от 2640 мм.

По този начин Corolla Cross се оказва съвсем близо до CH-R, но в Toyota смятат, че двата автомобила няма да се конкурират, тъй като новият модел е насочен към по-практичните клиенти на марката. Например, Corolla Cross ще предлага най-просторния багажник в този клас – 487 литра, но при поставяне на резервна гума обемът е намален до 440 литра.


Toyota Corolla Cross


Пътният просвет на кросоувъра не се съобщава, като от Toyota обявиха единствено, че той е напълно достатъчен, за да осигури необходимия комфорт при пътуване. Като предимства се посочват също лесното слизане и качване от автомобила, както и най-добрият радиус на завой в този клас.

Първият пазар, на който ще излезе Toyota Corolla Cross, е този в Тайланд. Моделът ще се предлага с избор от два двигателя, като базовият вариант е с атмосферен двигател с обем 1,8 литра и мощност 140 к.с. Скоростната кутия е вариатор CVT-i, а задвижването е към предните колела.


Toyota Corolla Cross


Същият двигател ще се предлага и като част от хибриден агрегат, но мощността му в случая е 98 к.с. и 142 Нм. Той ще работи в комбинация с електромотор със 72 к.с., като съвкупната мощност е 122 к.с., а скоростната кутия – вариатор. При тази версия разходът е 4,3 л/100 км, докато бензиновата модификация харчи средно 6,5 л/100 км.

Продажбите на Toyota Corolla Cross в Тайланд вече стартираха, като от компанията съобщават, че това няма да бъде локален модел и той скоро ще се появи в други държави. Със сигурност една от тях е Бразилия, където кросоувърът също ще се произвежда.

Още снимки на новия кросоувър на Toyota - вижте в галерията:

Снимки: Toyota


0 от 500