IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota патентова завиващи на 90 градуса колела

Технологията обаче ще се предлага само за бъдещите електрически модели

Изображения на нов патент на Toyota, които показват алтернативен поглед на японския производител върху движението на автомобила, бяха публикувани онлайн. Съдейки по документите, които се появиха, новата система за задвижване на колелата ще позволи на всяко от тях да се върти с различна скорост и на ъгъл до 90 градуса.


Toyota
 

По този начин колата може не само да маневрира по-добре на пътя, но и да улесни шофьора да паркира в трудни условия. С тези колела автомобилът ще може да се движи не само напред и назад, но и по диагонал и под ъгъл от 90 градуса спрямо оригиналната траектория.


Toyota
 

Съдейки по поясненията към патента, всяко колело ще се задвижва от собствен двигател, което предполага, че новата технологията ще се предлага изключително за електрически превозни средства. Ако вземем предвид маневреността на автомобила, не може да се изключи използването на тази технология в автономни и полуавтономни градски коли.

 

0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И преди имаше такива разработки. Колелата да завиват като на скейтборд. Изглежда удобно за града, но при високи скорости даже няма да разберете, че сте се пребили.