IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лео Меси сменя служебното Audi с Cupra

Новата спортна марка става официален автомобил на ФК Барселона

Лео Меси и съотборниците му от Барселона занапред ще карат служебни Cupra Formentor, вместо Audi, стана ясно, след като спортният модел бе обявен за официален автомобил на футболния клуб. Играчите ще имат възможност и да си поръчват силно персонализирани версии от автомобила, увери главният изпълнителен директор на Cupra Уейн Грифитс.
  
   
Cupra Formentor, Барселона

   
   
Бившето поделение на Seat за спортни и тунинговани модели се обособи като отделна марка миналата година и пусна на пазара Cupra Ateca - силно доработена версия на Seat Ateca. Новият модел Formentor обаче е първият уникален за Cupra, без аналог в гамата на Seat. Поръчките за него започват от днес на специално създадената от компанията онлайн платформа.

В предишните години играчите на Барселона получаваха служебни автомобили от друга марка под шапката на концерна VW - Audi. Все още не се знае колко от тях са поискали Formentor. Със сигурност между желаещите е вратарят Марк тер Щеген, който е глобален посланик на новата марка.
    
   
Лео Меси, Audi

Досега ФК Барселона имаше договор с Audi


Formentor се произвежда в завода в Марторей, съвсем близо до Барселона. Задвижва се от двулитров турбобензинов двигател с 310 коня максимална мощност и 400 Нм максимален въртящ момент. В България вероятно ще дойде наесен, а догодина компанията предвижда да пусне и плъг-ин хибридна версия, със системна мощност 245 конски сили и автономен пробег само на ток от около 50 км.


Новата Cupra Formentor (ГАЛЕРИЯ):


 
  

 

0 от 500