IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

38% от американците избират пикапа пред секса

Противно на стереотипите, купувачите на този тип машини са предимно млади хора, почти половината - жени

Добре знаем, че големият пикап е една от водещите религии в Съединените щати. Но точно такви са мащабите й, става ясно от едно скорошно проучване на общественото мнение, проведено от Ford. Според него 38% от собствениците на пикапи по-скоро биха се отказали от секса, отколкото от тях. А 15% признават, че са татуирали образа на любимата машина върху тялото си.
  
  
пикапи, Америка, анкета

   
   
Анкетата бе проведена в чест на пазарния дебют на новия Ford F-150 - най-продавания автомобил изобщо в Северна Америка. Четирима от всеки петима запитани заявява, че предпочита да се откаже от смартфона си, вместо от пикапа. Още по-голям процент е склонен да пожертва стрийминг услугите като Netflix и HBO Go. За 47 на сто колата им е по-важна от яденето на месо, а за 38% - от правенето на секс.

В стереотипната ни представа собствениците на пикапи са обикновено чичковци с наднормено тегло и червени вратове от дълбоката провинция, за които отказът от секса едва ли е особен героизъм. Но всъщност допитването разбира този стереотип на пух и прах: 46% от купувачите на големи пикапи в САЩ всъщност са жени, а най-голямата възрастова група сред тези купувачи е между 18 и 34 години (27%).
   
  
Ram 1500

  
  
Тревожното за Ford и другите традиционни производители е, че учудващо голяма част от участниците в анкетата са любопитни и положително настроени към задаващите се нови електрически пикапи, като Rivian R1T и Tesla Cybertruck. 40% от запитаните отговарят, че ги очакват с нетърпение, като за жителите на щата Калифорния процентът е дори 68%.


Религията на пикапа в Америка (ГАЛЕРИЯ):


 


 

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    true story ( преди 2 години )
    краварск...американската мечта :пикап (камион), дизел , широки комини отстрани за да пуши и да замърсява ЯКО природата, 10 литров мотор със 100 коня, пушка (която да ползва при разговори), и братовчедка или сестра за копулиране.
  • #11
    4 rate up comment 4 rate down comment
    коко ( преди 3 години )
    това е щото американките са грозни и дебелогъзи, американците си дигат по лесно адреналина като натиснат газта
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    д-р. Куртев ( преди 3 години )
    При положение,че на средно статистическия американец ,пикапът е трета,четвърта или пета кола ,която ползва да си влачи караваната или ремаркето с моторницата през уикенда, тоест това е работна кола за фамилията, не виждам как ще се откаже заради нея от каквото и да е ! А към колегата който е виждал 68 % от американките,го съветвам - пътувай колега,пътувай и се наслаждавай на живота,това е единственото за което си заслужава да се харчат много пари ! И прескочи до плажовете на Маями !!
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Затова и незнаем какво бихме отговорили ако ни попитат, от какво бихме се лишили, след като не можем да имаме постоянство дори и в това и да сме наясно със себе си като общност. Типичното за наш Бай ***, ако бих си послужил с такава метафора, състояние характеризиращо го е : "незнаам, немоом и немам пари"! Време е да надскочим цивилизационната си сянка и да имаме собствени Български автомобили.
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Винаги съм се чудел, каква е типичната кола на Българина, която е в унисон с културата, светоусещането и свързаността му със съвременното инженерно изкуство,така да го наречем, е..Няма такава! Защото ако трябва да съм болезнено откровен, това е втора употреба.Може би Герм."премиуми".Но това не отговора на въпроса. Хората по света са типични цивилизационни ползватели на нови коли, а не на стари.За мен няма такава типична кола.Всичко и тук, ни е както и другото,букет от "какво ли не".Е кажете Вие.
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    БГ Реднек Каубой ( преди 3 години )
    Може да се каже, че това е луксозен транспорт за луксозни стоки. В повечето случаи не ти е необходима висока проходимост и можеш да минеш далеч по-икономично с бус. В редките случаи, когато ти трябва за кални и планински райони, пак има по-изгодни 4х4 решения. Ако не продаваш на американски цени - не можеш да си позволиш такова нещо. Това е много скъп транспорт като разход на гориво и поддръжка.
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    м дааа ( преди 3 години )
    Много ми харесва нисан "навара", и пикапа на форд, който се продава в Европа, особено версиите в 2 цвята. Ако живееш на село си е много удачно решение. 1т в багажника и ремарке до 3 тона - даже и кираджииски услуги можеш да предлагаш.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    строго цензурираната дума в долния пост е ***. - членувана форма на "дух" :D
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    абе галерията под статията чудесно е уловила духа на провинциална Америка :D
  • #3
    3 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Аграр си ти, те са първа космичеса, а и всякаква сила...