IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Старо Porsche 911 уредило Хамънд в Top Gear

Водещият получил работата и заради чувството си за хумор

Един от бившите водещи на Top Gear Ричард Хамънд разказа как е успял да се уреди на работа в шоуто. Той сподели своята история в портала Drive Tribe, създаден заедно с колегите му Джеръми Кларксън и Джеймс Мей.


Ричърд Хамънд


Хамънд разказва, че за интервюто за работа в предаването той подготвил ревю на служебния си автомобил Renault Laguna. Редакторите харесали видеото и Хамънд бил поканен на среща в офиса, където се запознал с бъдещия си колега Кларксън, сценариста Ричард Портър и изпълнителния продуцент Анди Уилман.

Като последен тест Кларксън го помолил да разкаже в реално време за достойнствата на Skoda Superb. Тази част от интервюто за работа обаче не била лесна за Хамънд. По думите му, той напуснал редакцията в депресивно състояние, тъй като смятал, че не се е справил по най-добрия начин. Въпреки това, след няколко месеца от шоуто се свързали с него и му казали, че получава работата. Не вярвайки на ушите си, Хамънд избухнал в сълзи и след това отпразнувал радостно събитие с бутилка шампанско.


Porsche 911 SC
 

По-късно Кларксън му казал какво всъщност подтикнало редакторите към решението да го наемат - старото Porsche 911 SC от 1982 г., с което Хамънд дошъл на интервюто, както и неговите неспирни остроумни шеги. Хамънд стана водещ на Top Gear през 2002 г. и работи в шоуто 13 години. През 2016 г. заедно с Кларксън и Мей създадоха ново предаване - The Grand Tour.
 

0 от 500