IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce провокира с таен шифър в специален модел

Купето Wraith Kryptos Collection излиза в тираж от 50 бройки

Компанията Rolls-Royce пусна на пазара ексклузивна версия на купето си Wraith, в чийто дизайн е скрито тайно послание към собственика на автомобила. Неговото съдържание е известно само на двама души – дизайнера Катрин Лeман и изпълнителния директор на британската марка Торстен Мюлер-Отвос.


Rolls-Royce Wraith Kryptos Collection


Предназначеното за колекционери издание на Wraith Kryptos Collection ще излезе в тираж от 50 бройки, като всички са в един цвят - сив Delphic Grey. Неговата особеност е антрацитовият слой, допълнен с появяващи се само на слънце сини и зелени люспи от кварц. Каросерията е в два цвята – горната част е в новия Kryptos Green, а долната – в тъмния Orbit Grey, като той е използван и за джантите.

Шифрите от посланието са разхвърляни по целия автомобил, а първана се намира под фигурката на капака на двигателя. Кодът представлява гравирани точки и тирета, частично покрити със зелен емайл, които на пръв поглед изглеждат като нормални декоративни елементи.


Rolls-Royce Wraith Kryptos Collection


Следващата цифра е нанесена на праговете, а още една – на подглавниците на седалките, където заменя фирмения монограм RR. С помощта на оптични влакна на тавана е изобразен поток от данни, като същият мотив присъства и във вътрешната част на вратите.

Що се касае до техниката на автомобила, там промени няма. Купето Wraith Kryptos се задвижва от от 6,6-литров V12, чиято мощност е 632 к.с. и 870 Нм въртящ момент. Двигателят се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,5 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч.

Още снимки на уникалния автомобил - вижте в галерията:

Според Rolls-Royce, разшифроването на посланието е ключ към разбирането на истинското значение на обекта, който иначе ще се възприема само като предмет на изкуството. Вариантите на отговора може да бъдат изпратени през мобилното приложение Whispers, достъп до което имат единствено собственици на Rolls-Royce. То е затворено за външни лица и обединява част от най-влиятелните хора на света.

Снимки: Rolls-Royce

0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Ko peчи?... ( преди 3 години )
    "...като всички са в един цвят - сив Delphic Grey. ..... Каросерията е в два цвята горната част е в новия Kryptos Green, а долната в тъмния Orbit Grey"... Aaaaa - сега в какъв цвят е автомобилът? Айде малко да четем и мислим при превода, а не само "copy -google translate - paste" /както е всъщност почти всеки път/.