IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Haval H6 доста бързо смени поколенията

Кросоувърът е пораснал на размери и ще се предлага с избор от два мотора

Компанията Haval представи третото поколение на кросоувъра H6. Той се появява на пазара само три години, след като излезе втората генерация, която в момента се предлага и на българския пазар.


Haval H6


Новият H6 е пораснал на размери, като дължината му достига 4653 мм (+53), ширина е 1886 мм (+26), а височината - 1730 мм (+10). Разстоянието между двете оси е 2738 мм, като това е с 58 мм повече от това предшественика. Така китайският кросоувър може да се сравнява по габарити с Mitsubishi Outlander и Toyota RAV4.

За модела са предвидени два варианта на оформление на решетката на радиатора - с хоризонтални плоскости или с мрежа. Увеличени са размерите на емблемата, а светодиодната оптика вече сръзва задните светлини. Променена е и линията на покрива, която вече не пада толкова ниско и така в салона има повече пространство. Завръщат се и по-големите прозорчета зад задните врати.


Haval H6


Що се касае до силовите агрегати, първоначално третото поколение на H6 ще се предлага с 1,5-литров бензинов турбомотор с мощност 169 к.с. Предвиден е и по-мощен вариант – с 2,0-литров бензинов турбодвигател с над 200 к.с., като неговите характеристики ще стана ясни при старта на продажбите в Китай през август.

Знае се още, че новият H6 ще запази независимото задно окачване, както и системата за задвижване на четирите колела. Засега от компанията не разкриват снимки на интериора, но се очаква промените в него да бъдат сериозни в сравнение със сегашното поколение на модела.


Haval H6

Снимки: Haval

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Това е измислено в Европа, но е прегърнато изцяло от Азия, жизненият цикъл на един автомобил е почти 5-6 години /относително/.Първо широка медийна изява, презентации, вкл.в интернет сайтове /форуми/- 1 год. После лансиране и продажби -2 год, фейслифт/нова генерация още 2 години. А през това другите от модели са в застапваща фаза, така че за потребителя винаги, в секи едни момент да има нещо ново или нещо,което всеки момент ново ще излезе на пазара. Хитро нали. Вече са и по 4 години тези фази!
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Знаете ли какво означава "жизнен цикъл",това е понятие в маркетинга/менидж.и др.,и означава много неща,но трябва сами да си го прочетете, и тогава ако все още не сте съгласни с нещо, просто пишете, стига с тия минуси.Вкл азиатските анализатори нарочно "налагат" къси етапи на действие, чрез изкуствено регулир.криви на планирано остаряване и др./възприемане на остарялост/,така че потребителят да е в "непрекъснато закупуване" на постоянно излизащите "нови" подобрени продукти,като при телеф. дрехите
  • #1
    0 rate up comment 3 rate down comment
    356 ( преди 3 години )
    Ми то жизненият цикъл на почти всички азиатски продукти са с "ускорен ритъм", ако мога така да се изразя. Та точно Haval ли ще прави изключение, нали постоянно излизат от различни европейски премиум марки нови автомобили, трябва да се наваксва :))