IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

LUV – електромобил с технологии на самолет

Машината с пробег 160 км ще бъде представена през 2021 година

Израелската компания MineBest разработва компактен луксозен автомобил на ток, който трябва да предлага компромис между малките електрически коли, предвидени за бързо придвижване в мегаполисите, и лукса, предлаган от големите машини на премиум-марките.


LUV


Резултатът от това е LUV, който може да се придвижва в бус-лентите на европейските градове и да осигури лесно намиране на място за паркиране благодарение на малките си габарити. Дължината на електромобила е 3400 мм, а широчината 860 мм, съобщава изданието Techcrunch, като разкрива и други подробности за модела.

В машината, чийто салон салон предлага комбинация от скъпа кожа и карбонови елементи, един зад друг се разполагат двама души. Те имат на разположение най-модерни технологии, които засега команията предпочита да запази в тайна. Електромобилът предлага забележителна маневреност, както и възможности за трансформация. Те предвиждат поставянето на детско столче или освобождаване на място за повече багаж.


LUV


Компанията-производител позиционира машината като „частен самолет за пътя“, който ще подхожда на взискателните ръководители, ценящи комфорта на автомобила и бързото придвижване от точка А до точка Б. В извънградски режим LUV може да развие максимална скорост от 160 км/ч, като пробегът с едно зареждане е 160 км. Монококът на шасито отговаря на най-строгите стандарти за безопасност, уверяват от MineBest.

Разработването на LUV е отнело почти 10 години, като през това време са се появили много по-ефективни батерии двигатели и батерии. С тяхна помощ реализирането на проекта става напълно възможно, като финалната версия на електромобила трябва да бъде представена през 2021 г.

Снимки: MineBest

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Фьешъна ( преди 3 години )
    Май предпочитам да си карам мойта, макар да е със съвсем земни технологии от миналия век.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Колега, това изобщо не е колата за твойте изисквания! Това е кола под наем за от летище Орли до х-л Мариот/примерно/ да се придвижи господина с един куфар и няколко златни кредитни карти!
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Поредната безсмислена кола. Това не може да бъде единствен автомобил в семейството защото има по-малко от 4 места, няма място за багаж и като я качиш на магистралата сигурно няма да стигнеш и до Пловдив ако караш със 130 км/ч. Това го комбинираме с псевдо премиум флейр, че да стане и скъпа. Хората искат евтин, надежден, бърз автомобил, който да може да е единствен в семейството защото не могат да си позволят два автомобила.