IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar Land Rover избира между кадри на BMW и Audi за нов шеф

Сред кандидатите за поста е и главният инженер на британския производител

Индийската компания Tata Motors ще обяви до края на седмицата следващия главен изпълнител директор на най-големия автомобилен производител в Великобритания - Jaguar Land Rover, съобщава Automotive News.


Jaguar Land Rover


Според информациите, списъкът с кандидати за наследници на Ралф Шпет е сведен до четирима, като само един от тях в момента работи за компанията. Това е главният инженер на Jaguar Land Rover – Ник Роджърс, който ще се конкурира с директора по развойната дейност на BMW Клаус Фрьолих, с доскорошния изпълнителен директор Audi – Брам Шот, както и с Фред Шулце, който в момента ръководи производството на спортни автомобили на Audi в Инголщат.

От Tata Motors, която е собственик на групата JLR, за момента отказват да коментират имената, но обявиха, че още през януари е създадена работна група, която да определи най-подходящия приемник на Шпет. И добавиха, че „процесът на търсене е в ход“.

Решението ще се окаже решаващо за бъдещето на британския производител, който се опитва да намали разходите и да възвърне рентабилността си, след като претърпя сериозен срив още преди пандемията от коронавирус да доведе до глобален спад на търсенето на нови автомобили. Според експерти, причината за кризата са раздутите операции и препокриваща се моделна гама, която пречи на JLR да се бори на световните пазари.

През януари беше обявено, че сегашният изпълнителен директор Ралф Шпет ще се оттегли през септември, като ще запази място в Борда на директорите, но няма да има изпълнителни функции. Изборът на нов шеф до голяма степен ще зависи и от неговото мнение, като той е работил с Ник Роджърс по време на мандата си, а също така отлично познава Клаус Фрьолих от времето, по което последният работеше за BMW.

Най-логичният избор изглежда именно Роджърс, тъй като това би довело до приемственост в компанията по време на световна криза. В същото време, експерти считат, че по-безопасно е да бъде назначен Фред Шулце, тъй като той има огромен опит в подобряването на качеството на производство и намаляване на гаранционните разходи, а това е нещо, което е много важно в съвременните условия на бизнеса.

Снимка: Jaguar Land Rover

0 от 500