IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-прочутият хот-род се продава за 700 000 долара

Ford McMullen има зад гърба си няколко скоростни рекорда

Най-известният и разпознаваем хот-род - Ford McMullen, ще бъде продаден на аукциона на Mecum. Автомобилът многократно се е появявал на кориците на списания като Hot Rod, Street Rodder и Popular Hot Rodding. Дизайнът му е разработен от легендарния Ед Рот, когото в тесен кръг наричат Салвадор Дали на автомобилната живопис. Моделът е участвал в многобройни филми и телевизионни предавания и дори стои на корицата на албум на Beach Boys.


Ford McMullen
 

Ford McMullen от 1932 г. в момента е оборудван с бензинов V8 двигател, който развива мощност от 220 конски сили и работи в съчетания с 3-степенна ръчна скоростна кутия. Роудстър многократно е поставял световни рекорди за скорост. Така например, на солено езеро в САЩ той успява да ускори до 268 км/ч.


Ford McMullen
 

През 2002 г. автомобилът претърпява цялостна реставрация, а за да бъде придадено на тялото първоначалния външен облик е използвана снимка от списание, издадено през 1963 година. Интересното е, че освен за състезания, този Ford McMullen е използван като автомобил за всекидневна употреба. Сега собственикът му се надява да вземе за него около 700 000 долара.

0 от 500