IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показва нов кросоувър

Най-вероятно това е Corolla Cross, дебютът на модела ще е в четвъртък

След няколко дни японската автомобилен производител Toyota ще покаже нов кросоувър. По предварителни данни моделът е изграден върху платформата на най-новата Corolla. Той ще получи 1,8-литров атмосферен двигател и хибридна система, а на някои пазари в моторната гама може да се появи и 2-литров агрегат.


Нов кросоувър на Toyota

Първите снимки на новия кросоувър се появиха още през пролетта, но това беше маскиран тестови образец. Друга партида шпионски фотоси бяха публикувана през юни и сред тях имаше един, на който се виждаше сериен автомобил, но с покривало. Тогава беше съобщено, че моделът може да бъде показан през есента. Сега се оказа, че той ще дебютира на 9 юли. Премиерата ще се проведе в Тайланд, като най-вероятно ще бъде онлайн.

Твърди се, че в основата на автомобила е платформата GA-C, разработена в рамките на архитектурата на TNGA (Toyota New Global Architecture) - настоящите Corolla и C-HR са базирани на нея. Новият кросоувър ще бъде глобален, като японците планират да го продават в други азиатски страни, както и в Южна Америка.


Нов кросоувър на Toyota

Благодарение на папараците се знае, че моделът има масивна радиаторна решетка и светодиодни ленти на дневните светлини. В профил и отзад той изглежда като актуалния RAV4 (изграден на платформата GA-K): също има и „"извити“ арки на колелата, както и подобни светлини. Задната броня с вертикални светлоотразители е направена в стила на Toyota Wildlander, близнакът на RAV4, който се продава само в Китай.

Името на новия кросоувър още не е обявено, но се смята, че ще се казва Corolla Cross. Това словосъчетания Toyota патентова преди няколко години, като се очакваше да го използва за крос версията на хечбека или комбито Corolla. Но заради продажбените отчети, компанията може да даде това име на напълно новия модел. Доказателство за това е малкият кросоувър Yaris Cross, представен през пролетта, който има оригинално тяло, като същевременно е роднина на хечбека Yaris (и двете петвратки са изградени върху платформата GA-B).

По-рано тайландските медии разкриха също така характеристиките на новия кросоувър. Твърди се, че дължината му е 4460 мм, широчината е 1825 мм, а височината - 1615 мм. Междуосието е 2640 мм като на C-HR (останалите размери на този модел са 4360/1795/1565 мм). А, за сравнение, размерите на Toyota RAV4 са съответно 4600/1855/1685 мм, а разстоянието между осите - 2690 мм. Най-вероятно новият модел има задвижване на четирите колела, а цената му ще бъде по-ниска от тази на C-HR и RAV4.

0 от 500