IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford отделя Bronco в отделна марка

Новият бранд ще се конкурира с Jeep и Land Rover

Компанията Ford продължава с трансформацията си, като превръща моделите си в отделно семейство. Крачка в тази посока беше Mustang, където към традиционните купе и кабриолет беше прибавен и електрическият Mach-E. Нещо подобно ще се случи и с всъдехода Bronco, който се завръща 3 варианта след 25-годишно отсъствие.


Ford Bronco


Всъщност, наличието на няколко версии на Bronco не е нещо ново за гамата на Ford. През периода 1984-1990 г. се предлагаше всъдеход на базата на F-150, както и двувратият Bronco II, в чиято основа беше компактният Ranger. След това вторият вариант отстъпи място на Ford Explorer, а по-късно стандартният модел беше заменен от големия Expedition.

През годините от Ford неведнъж намекваха за възраждането на Bronco, като през 2004 г. компанията дори показа концептуален модел с това име. Увеличението на популярността на SUV-моделите позволи на марката да постигне успехи с автомобили като Escape и Explorer, но в същото време се увеличиха продажбите и на грубоватите всъдеходи, което накара компанията да търси успех и в този сегмент.

Завръщането на Ranger на пазара на средноразмерните пикапи в Северна Америка предостави отлична възможност за прераждането на Bronco, като във Ford предвиждат да използват нов подход. Те ще последват примера на Jeep, където предлагат версии Trailhawk (това име се дава на високопроходимите автомобили на марката) на моделите си Cherokee, Compass и дори Renegade.

През 2019 г. Ford пусна новия Escape, като той е предназначен предимно за използване в градски условия. Неговата гъвкава а платформа обаче може да се използва и за компактен, здрав и надежден SUV. Той ще предлага отлични всъдеходни възможност и ще получи името Bronco Sport.


Ford Bronco


Другите два модела от семейството Bronco ще бъдат изградени на новата платформа, която е в основата на показания съвсем наскоро F-150, както и на следващото поколение на Ranger. С тези машини Ford ще се опита да предизвика законодателите в сегмента в момента - Jeep Wrangler и новия Defender на Land Rover.

Подобно на Wrangler, тези версии на Bronco ще се предлагат с две и четири врати, като ще имат големи възможности за нови конфигурации – лесно сменяеми покриви и дори врати. Всъдеходите ще може да бъдат оборудвани с електрифицирано задвижване, като със сигурност и трите модела от семейството ще се предлагат като хибриди.

Снимки: Ford

0 от 500