IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda пусна юбилейна версия на Miata

Тя е посветена на 100-годишнината на японската компания

Mazda показа юбилейна версия на модела Miata, посветена на вековния юбилей на компанията. Специалната MX-5 Miata се предлага в бяло с червен интериор и уникално фирмено оформление. Автомобилът е базиран на версията MX-5 Miata Grand Touring от 2020 година и ще бъде произведен в ограничен тираж.


MX-5 Miata юбилейна версия


Белият цвят на каросерията Snowflake White Pearl Mica с червен интериор, мек покрив и табелки с името на специалната версия връщат към първия лек автомобил Mazda - купето R360. Роудстърът, посветен на 100-годишнината, ще се предлага или с мек покрив в цвят бордо или под формата на RF (фастбек с открит покрив). Цветът на горната част е ексклузивен за този автомобил.

Табелки с надпис "100 години 1920 - 2020" са разположени на предните калници и централните капаци на колелата. Интериорът на специалното издание е украсено с уникално релефно лого върху кожените облегалки за глава и с миниатюрна табела на килима. Дори ключът за запалване има същото юбилейно лого.

Още снимки - в галерията:

Miata има същите 181 к.с. мощност като MX-5 Grand Tourer, на базата на който е направена специалната версия. Моделът ще се предлага както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и с 6-степенната автоматична трансмисия Skyactiv-Drive. Цената на версията с мек покрив е 33 615 долара, а на фастбека - 36 370 долара. За съжаление, моделът засега ще се предлага само за пазара в САЩ.

Снимки: Mazda

0 от 500