IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият бус на VW ще носи легендарно име

Производствената версия на концепта I.D. Buzz ще се нарича e-Samba

Едно от електрическите превозни средства, които Volkswagen подготвя на платформата MEB, трябва да бъде микробус, който вече бе обявен като концепта I.D. Buzz. Предполагаше се, че моделът ще бъде част от семейството ID и ще получи някакво име, започващо с тези две букви.


I.D. Buzz


Самият германски концерн обаче наскоро подаде заявка за регистрация на друго име -  e-Samba. И явно то е предназначено именно за производствената версия на електрическия микробус.

Името Samba вече се използваше от компанията. Така през 50-те години на миналия век се наричаха ​​топ версии на микробусите Volkswagen Type 2 (T1). Те се отличаваха с двуцветен цвят на каросерията, осем допълнителни прозорци на покрива, както и разтварящи се врати вместо плъзгащи се. С времето моделът се превърна в култ сред хипитата.


Volkswagen Samba


В САЩ обаче Volkswagen Samba се продаваше под друго име - Sunroof Deluxe. Поради това е напълно възможно и този път името да се използва само за пазара в Европа.

 

0 от 500