IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpina XB7 се оказа доста по-скъпо от донора си

Големият кросоувър струва с 85 000 долара повече от BMW X7 M50i xDrive

Големият кросоувър BMW X7 излезе съвсем скоро на автомобилния пазар. Ателието Alpina също е готово със своя версия на модела, която беше представена преди около месец. Сега от компанията обявиха и нейна цена.


Alpina XB7


Трябва да се уточни, че Alpina XB7 ще се предлага само в една модификация и едно ниво на оборудване, тоест всички подобрения ще са достъпни незабавно. Цената на този автомобил е 264 900 щатски долара, което е с цели 85 000 долара от базовия вариант BMW X7 M50i xDrive, струват 179 900.

Под капака на кросоувъра е поставен 4,4-литровият V8 двигател с две турбини, който вече развива 621 к.с. и 800 Нм. Той работи с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела с подобрен диференциал. Добавени са пневматично окачване, усилени спирачки Brembo, 23-цолови джанти и управляема изпускателна система.

Още снимки на кросоувъра - вижте в галерията:



Сериозно е променен и салонът на автомобила, за който е използвана премиум-кожа Lavalina, а на всички подглавници с лазер е гравирано името на компанията. Трябва да се отбележат и подобрените условия по гаранцията – тя важи за 3 години и няма ограничения в пробега. Продажбите на Alpina BX7 стартират в началото на 2021 г.

Снимки: Alpina

0 от 500