IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes засне сериал за манекените, използвани при краш-тестове

В първата серия Фред и Томи пробват спирачната система (ВИДЕО)

Компанията Mercedes-Benz шеговит сериал за живота на манекените, които се използват за краш-тестове. Първият епизод се казва „Щастливият ден“ и вече е качен на YouTube-канала на германския производител.

Главните герои на сериала са манекените Фред и Томи. В първата серия тяхната задача е да тестват спирачната система на Mercedes-Benz. От компанията подчертават, че по време на снимките не е пострадал нито един автомобил. Това обстоятелство определено разочарова ветерана в изпитанията Фред. В края на епизода манекенът заявява, че това е „най-лошият ден в живота му“. Колко епизода ще има сериалът, засега не е известно.



През май тази година европейската организация Euro NCAP обяви нови правила за провеждане на краш-тестовете, които ще се променят на всеки две години. Нововъведенията ще засегнат някои изпитания, а също така и ще дадат възможност за проверка на съвременните спомагателни системи.

Основните изменения предвиждат въвеждане на фронтален краш-тест, имитиращ челен сблъсък с движещ се насреща автомобил. Досега се използваше неподвижно препятствие, докато вече ще се движи. Освен това, тестваните коли вече ще се удрят и от двете страни, за да се провери ефективността на въздушните възглавници и да се оценят уврежданията, които возещите се в колата може да си нанесат.

Снимка и видео: Mercedes-Benz

0 от 500