IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го най-евтиния електромобил в света

Струва под 1000 долара и се доставя в кашон (ВИДЕО)

Жителят на САЩ Джейсън Торчински си поръча през китайска онлайн-платформа най-евтиния електромобил в света - Changli. Той струва само 930 долара, като беше доставен на купувача в кашон.


Changli


На пръв поглед китайският електромобил напомня на голяма играчка, боядисана в червен цвят и с нарисувани мълнии от двете страни. Само че Changli си е пълноценен електромобил, като е оборудван с всички елементи за управление, включително фарове и мигачи, чистачки, система за подгряване на салона, километраж и дори камера за заден ход.

Задвижването на миниатюрната кола става с електромотор с мощност 1,1 к.с., което позволява движение с бавна скорост и е проблем, когато трябва да се изкачи стръмнина на пътя. Машината е направена изцяло от пластмаса, така че всеки инцидент може да доведе до неприятни последствия.



За да получи електромобила от Китай, Джейсън е трябвало допълнително да плати батерията, транспорта и митнически такси. Крайният резултат е сравнително висок – 3000 долара.

Снимка и видео: Jalopnik

0 от 500