IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-малко 99 000 евро за новия Corvette в Европа

Цената на кабрио версията скача с още 7 хиляди

Фактът, че осмото поколение на Chevrolet Corvette няма да остане прерогатив на Северна Америка, стана известен още по време на премиерата на модела. Въпреки това, компанията не бърза да зарадва европейските фенове на суперавтомобила. Според немското издание Motor, в Европа продажбите на купето и кабриолета ще започнат не по-рано от втората половина на 2021 г. - тоест около година и половина след САЩ и Япония.


Chevrolet Corvette


Освен това моделът ще струва много повече. Цената на купето ще бъде най-малко 99 000 евро, а откритата версия - 106 000 евро. Засега са обявени цените само на "стартовата" модификация Launch Edition, която има много по-богато оборудване от стандартните (като адаптивно окачване, например). В САЩ обаче това издание във версията купе се продава само за около 78 000 долара, което прави към 69 000 евро.

Цената на базовите версии на стандартните модификации още не са обявени, но е ясно, че те ще бъдат доста по-високи от декларираната за САЩ "под 60 0000 долара" (около 53 000 евро) за купето. Работата е в това, че Chevrolet планира да доставя в Европа само богато оборудвани версии -  например, пакетът Z51 (регулируемо окачване, Brembo спирачки, електронно контролиран диференциал, алтернативен ауспух и т.н.) ще бъде включен в стандартния пакет на Corvette за Германия. А базовата версия ще е еквивалент на оборудването от средно ниво за САЩ.

Още снимки на модела - в галерията:


Независимо от това, и в тази ситуация Chevrolet Corvette ще запази добра ценова позиция спрямо конкурентите си. Например, за Porsche 911 Carrera S с по-малко мощния двигател (450 конски сили) в Германия искат поне 120 000 евро, а BMW M850i ​​xDrive с 530 коня под капака във версията купе струва минимум 127 000.

Снимки: Motor

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Просто в Европа ще тръгнат с добавен пакет Z51. Иначе ддвигателят си е атмосферен 6.2 V8. Спецификациите на пакета и двигателя може да се видят в американския сайт
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Авторът профан ( преди 3 години )
    Много приказки и нищо не става ясно. "Алтернативен ауспух " и "спирачки Brembo " . Ха ха ха...Те Brembo имат спирачни апарати и за 50 лв и за 1050 ? . А под алтернативен ауспух се разбира неоригинален от Битака. А най важното двигателят въобще не е споменат.
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    unsinkablesam ( преди 3 години )
    По-добре да си го поръчам в краварника и да го внеса от там, пак ще излезе по-евтино!